|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Волгин се оправдава: Написах поста за „народния съд“ от гняв ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Съдебни процеси
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 19 Октомври 2023 12:45

alt

 

„Да, написах въпросното изречение във Фейсбук, защото бях гневен“.

Това посочва радиоводещият Петър Петров Георгиев, известен повече като Петър Волгин в допълнение към отговор на искова молба по делото, което заведе срещу него 102 годишната г-жа Ценка Горанова, чийто съпруг, завърнал се от фронта в Македония след 9 септември 1944 г., изчезва безследно, след като е извикан за „справка“ в кметството по време на кървавия терор в месеците след Деветосептемврийския преврат.

Desebg.com припомня, че на 1 февруари 2023 г. – Денят за почит и преклонение пред жертвите на комунистическия режим – Волгин публикува в профила си във Фейсбук поста:

„Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян [Левон Хампарцумян, бивш главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“, б.а.], за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд.“

Коментарът му стана повод за завеждане на дело от страна на г-жа Горанова срещу Волгин за възхвала на „народния съд“, организиран от комунистическия режим след 9 септември 1944 г. по указания на Георги Димитров, давани от Москва.

Делото е насрочено за разглеждане идната сряда, 25 октомври 2023 г., в Софийския районен съд.

„Гневът ми беше, а и продължава, да бъде насочен към всички онези, които след 10 ноември 1989 г. разграбиха изгражданото в продължение на десетилетия. Към онези, които за една нощ се превърнаха от партийни и комсомолски секретари в „честни частници“, „успешни банкери“, „суперталантливи предприемачи“, пише Волгин до съда допълнение към отговор на искова молба по предстоящото дело, с който документ desebg.com разполага.

Радиожурналистът, който през последните години се изявява по Българското национално радио като проводник на агресивна анти-западна пропаганда и същевременно руска дезинформация, обяснява на съда как не може да приеме нахалството на онези, които направили така, че в България да има нищожно малцинство свръхбогаташи и огромно мнозинство хора, които едвам свързвали двата края.

В типичния си манипулативен стил Волгин посочва най-нагло, че и жената, завела иска срещу него Ценка Горанова изпитвала същото срещу „някогашните партийно функционери и доносници на ДС, които днес се правят на всезнаещи капиталисти и чистокръвни демократи“. Той бил сигурен в това.

Той обяснява, че в поста си няма нищо насочено срещу г-жа Горанова и нейните близки.

Волгин подчертава, че във Фейсбук има сериозни правила и се санкционират публикации, които нарушават добрия тон или език на омразата.

Неговият пост от 1 февруари 2023 г. си стоял непокътнат, следователно администраторите на социалната мрежа не са видели в него нищо „смущаващо“.

Отново в манипулативен стил Волгин обяснява на съда, че постът наистина е предизвикал остра реакция, но тя била преди всичко от депутати и привърженици на коалицията ПП-ДБ, но те отдавта „воювали“ срещу него.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов