|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Близо 20 сътрудници на ДС са в листите за общински съветници в Старозагорска област ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 27 Февруари 2012 10:24

Имената на 19 сътрудници на бившата Държавна сигурност фигурират в листите за общински съветници, участвали в надпреварата на местните избори през есента на 2011 г. в област Стара Загора. Техните имена бяха обявени от комисията по досиетата (решение №312 от 13 февруари 2012 г.).

Проверени са общо 1410 кандидати, а 77 от регистрираните за изборите за местна власт не попадат в обхвата на закона за досиетата, тъй като не са навършили пълнолетие към юли 1991 г. и на практика ДС не е могла да ги вербува.

Сред обявените най-много сътрудници от парламентарно представените партии има БСП – трима (един в коалиция), а ДПС и ГЕРБ имат по един кандидат. Те са участвали в надпреварата на общински съветници в по-големите населени места в областта – Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Мъглиж.

Останалите агенти на ДС са издигнати от извънпарламентарни партии и различни коалиции, като най-много кандидати с агенурно минало има Българска социалдемократическа партия. .


Огласяването на сътрудниците сред кандидатите за общински съветници в Старозагорска област е част от общата проверка на всички лица, регистрирани за изборите за местна власт през есента на 2011 г.

До момента комисията е обявила кандидатите за общински съветници в София – град и областите Плевен, Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов