|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
В надпреварата за президент са се включили четирима агенти на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 27 Септември 2011 20:53

Четирима от 18-те кандидати за президент са с принадлежност към структури на бившата Държавна сигурност. Това обяви комисията по досиетата (решение №270 от 27 септември 2011 г.), огласявайки проверката на кандидат-президентските двойки, регистрирани в ЦИК. Проверени са общо 36 лица.

Сътрудници на ДС са:

Алексей Петров, издигнат за кандидат-президент от инициативен комитет – щатен служител в Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, направление „Терор” от 1987 г.

 

 

 

 

 

 

 

Венцислав Йосифов, кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет – агент „Илиев” на Четвърто (икономическо) управление на ДС от 1987 г.

 

 

 

 

 

 

Красимир Каракачанов, издигнат от ПП ВМРО - БНД – агент „Иван” на Шесто управление на ДС от 1989 г.

 

 

 

 

 

 

 

Стефан Солаков, издигнат от Национален фронт за спасение на България – щатен служител на Комитета за държавна сигурност от 1967 г.

Впоследствие той е бил и нещатен сътрудник -  оперативен работник на доброволни начала „Павел” на Първо главно управление на ДС.

.
 

Коментари 

 
+4 #3 Kuranov 2011-10-05 07:15
ДС е репресивния орган на Комунистическат а партия,тясно свързан и вероятно подчинен на КГБ,така,че досиетата на агентите на ДС са изключително важни за развитието на България по пътя на демокрацията.Всички страни от бившия Източен блок приеха редица закони,вкл.лустрация,за да могат да премахнат пречките и зависимостите на своите граждани.Вие как си представяте г-н Светлане,че комунистите доброволно ще се оттеглят и ще допуснат нови лица в политиката и властта.Това е дълъг процес,а у нас стана недопустимо дълъг и това беше тяхната цел.Те разчитат на слабата политическа култура на българина,не случайно появи чалга културата,която роди едно поколение(избир атели),които са дезинтерисирани от духовните и политически ценности на демократичните общества.Стигна се до абсурда Стефан Данаилов да бъде сравняван с Роналд Рейган.Нима никой не е чел биографията на Рейгън-неговата дълга и изключителна политическа кариера и морал?Доскоро вестниците гърмяха за извънбрачното дете на Ст.Данаилов ,смятате ли ,че този човек може да бъде предложен за политическа позиция в САЩ?Някой да помни как една катастрофа провали политическата кариера на Тед Кенеди?Видяхте какво се случи със Строс Кан ,само за обвинение за неморални действия,той не се кандидатира за президент на Франция.Всичко което не може да се случи в световните демокрации,се случва в България и на никой не му прави впечатление.ДС има пряка намеса във всичко,което се случва в България.Ние като членове на Европейския съюз трябва да приемем техните цивилизационни норми.
 
 
+1 #2 svetlan 2011-10-05 01:05
Никаква принадлежност към ДС не е важна,важното е дали кандидатите са част от комунистическат а върхушка,техни подлоги,или са далеч от комунистите. Но по всичко изглежда,че комунистите са сеи опекли нешата за половин век наопред,все техни представители са на власт.
 
 
+3 #1 Kuranov 2011-10-04 14:10
Информацията за досиетата на кандидат президентите е много важна,но ние отново избираме за президент анонимна личност.Пак вярваме на сладки приказки,изрече ни от анонимни персони.Какво знаят в Европа и САЩ,когато избират президент-произход,образо вание,професия, религия,семейно положение,парти йна принадлежност.Това са основни неща,които ние не знаем за нашите кандидати.Интерес представляват техните брачни партньори(важно е коя ще бьде Първата дама-ние трябва да знаем повече за нея),родители(к ой ги е възпитавал в първите 10г.от техния живот),деца(как те са възпитали своите деца) и други близки роднини,родните им места и къщи,имотно състояние.Докога нашите президенти ще бъдат анонимни личности,носят се само слухове и хората са объркани.Религията е важна част от биографията на всеки човек.Какво е отношението им към религията,която изповядват,или ако са атеисти, трябва да го обявят.Въобще въпроси има много,но не забелязвам журналистите да са активни,освен в случая с г-н Р.Плевнелиев,кьде то акцента бе насочен кьм интриги,а не биографични данни.Всяка анонимност е недопустима за демократично общество.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов