|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Росен Плевнелиев: Нинова и Радев пълнят, където могат, с агенти на ДС и зависими от Русия хора ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Президент
Написано от Христо Христов   
Сряда, 29 Април 2020 10:35

alt

 

„И Корнелия Нинова, и Румен Радев пълнят, където могат, с агенти на Държавна сигурност  и обучени в Русия, зависими от Русия хора". Това заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев по телевизия „Европа” днес.

Плевнелиев не за първи път критикува Радев, че не взима отношение към тоталитарния комунистически режим и за възстановяване на практиката от времето на Георги Първанов – „ГОЦЕ” за назначаването на сътрудници на репресивния апарат на БКП в президентството.

Още когато беше кандидат на БСП за президент Румен Радев заяви, че сътрудниците на комунистическите служби били работили за страната.

 

Румен Радев се огради с агенти на комунистическите служби

Като президент той извърши редица назначения на агенти на ДС, с които се обгради.

През март 2017 г. той назначи за свой съветник по сигурността и отбрана агента на ДС – Илиан Алипиев, а за началник на протокола Иван Димитров – също разкрит от Комисията по досиетата агент на Държавна сигурност.

През февруари 2020 г. държавният глава назначи за Стратегическия си съвет бившият депутат от БСП Александър Маринов, осветен като съдържател на явочна квартира на ДС под псевдонима „МАЙСТОРА”. Той е вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС през 1983 г.

А през миналия месец Румен Радев назначи още един сътрудник на ДС – Димитър Икономов – за свой секретар по външна политика.

Икономов е вербуван от Второ главно управление на ДС по линия на отдел „Чуждестранни журналисти” през 1982 г. като агент под псевдонима „ГЕОРГИЕВ”.

През 1988 г. е назначен за щатен служител (разузнавач) в същата структура на Държавна сигурност, в която е бил вербуван като агент – Втора главно управление на ДС (контраразузнаването). В структурата на ДС остава до 1991 г.


Корнелия Нинова и лансирането на агентите на ДС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова позволи да бъдат издигнати и избрани за депутати агенти на комунистическите служби като Румен Гечев и Таско Ерменков.

В Изпълнителното бюро на БСП пък от години се „мъдри” непоклатимият Бриго Аспарухов – кадрови служител на ДС и директор на НРС 1991-1997 г., който участва в атаката срещу премиера Филип Димитров от СДС през 1992 г. с измислената „Македонска оръжейна сделка”.

На последите местни избори Нинова допусна в листите десетки агенти на ДС, от които бяха избрани само 6-ма, сред които депутатът социалист Денчо Бояджиев за кмет на Разград.


Скандалът с шпионаж от бивши депутат на БСП

Най-големият скандал, който гръмна миналата година с участието на хора, свързани с левицата, бе обвинението в шпионаж срещу председателя на сдружение „Русофили” Николай Малинов, бивш депутат от БСП.

Той дори бе кратко арестуван и със забрана да напуска страната, която бе отменена от съдия, за да може Малинов да пътува до Москва, където лично руският президент Путин демонстративно го награди с орден „Дружба”.

Малко по-късно българското посолство наложи на съдия Андон Миталов, отменил забраната на Малинов да пътува, забрана на него и семейството му да посещава САЩ заради корупция.


Радев избра да е популист

По думите на Росен Плевнелиев Румен Радев е избрал да бъде популист и се бори за властта „на всяка цена”. „Сега е време за сериозно управление, за държавници, не за популисти които си играят със страховете на хората”, добави Плевнелиев.

„Радев се изнерви, защото той направи сам себе си ненужен. Виждате го, че го няма никакъв и никой не очаква нищо от него, освен да се появи в някое телевизионно студио и да плюе отново”, коментира още бившият държавен глава.

„На един държавник не му отива това, той трябва да е доблестен и благороден. Той трябва да каже „благодаря” на правителството когато то е свършило добре работата си в труден момент”, заключи Плевнелиев.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов