|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Доган – агент „САВА” с над 1 млн. в КТБ, о. р. кап. от Шесто го награждава ПДФ Е-мейл
ДОСИЕТА - Политици
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 12 Февруари 2016 08:47

alt
Ахмед Доган, известен още като агент „АНГЕЛОВ”, „СЕРГЕЙ” и „САВА” на Държавна сигурност в периода 1974-1986 г. беше задочно награден в четвъртък (11 февруари 2016 г.) за „лидерски принос към държавността”,  награда, наречена на името на Стефан Стамболов.

Отличието му се дава от бившия началник на отдел 06 „Антидържавни прояви” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия о. р. капитан Димитър Иванов, изявяващ се след промените като вицепрезидент на групировката „Мултигруп”, издател, собственик на антична колекция и професор в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ).

Почетният и на практика реален председател на ДПС, за когото стана ясно преди ден, че е държал в лична сметка в КТБ над 1,3 млн. лв., а заради проруски позиции му е наложена забрана да влиза в Турция, не се появи на церемонията.

Тя се разигра в Националния военноисторически музей, където Димитър Иванов, известен още с прякора си Гестапото, организира събитието като инициатива на Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към УниБИТ.

На церемонията присъства ректорът на УниБИТ Стоян Денчев – бивш депутат от ДПС и също бивш вицепрезидент на „Мултигруп”, а също така и агент на ДС. Събитието удостои и вицепрезидентът Маргарита Попова – също носител на почетния знак „Стефан Стамболов”, която неотдавна беше наградена като Рицар на 2015 г. Орденът на Тамплиерите, оглавяван от друг щатен служител на ДС бизнесменът и масон Румен Ралчев.

Освен на Доган (задочно) Димитър Иванов връчи награди на художника Светлин Русев – за „лидерски принос към духовността”, както и на кмета на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) – за принос в местното самоуправление.

В предходни години носители на почетния знак „Стефан Стамболов”, връчван от Димитър Иванов, са Георги Първанов, Бойко Борисов, ген. Ангел Марин, Йорданка Фандъкова и Ирина Бокова, официално номинирана от правителството тази седмица за генерален секретар на ООН.

В събитието участва и неизменният придружител на Димитър Иванов Светлана Шаренкова, председател на форум „България – Русия”, която през 2013 г. беше наградена лично от руския президент Владимир Путин с орден „Дружба” за приноса ѝ за заздравяването на българо-руските отношения.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов