|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Андрей Ковачев: По инерция описват комунизма, че строил и сме имали битови уреди, благодарение на БКП ПДФ Е-мейл
Рубрики - Образование: комунизъм
Написано от Христо Христов   
Петък, 12 Юни 2020 18:14

alt

 

„Отново „инерцията” – комунизмът строил и сме имали битови уреди, благодарение на БКП”, това коментира евродепутатът Андрей Ковачев в своя профил във Фейсбук по повод начина, по който издателство „Булвест 2000” превратно представя тоталитарния комунистически режим в новия си учебник си за 4 клас от 2019 г. по „Човекът и общество”.

Както desebg.com писа неотдавна във въпросния учебник е посочено, че „в продължение на 45 години Комунистическата партия насочвала усилията на обществото към строителство на заводи, пътища, училища и жилища”.

А самата БКП е представена като „политическа партия, която налага идеята за комунистическо общество, в което хората ще имат равни права, задължения, имущество и др.” (виж подробностите – ТУК).

Андрей Ковачев допълва в коментара си:

„Това е издателство [„Булвест 2000”], собственост на престижното германско издателство "Клет". Уважаваният господин Клет от Щутгарт, с когото имах честта да се запозная миналата година, със сигурност ще настоява за обективност. Младите не трябва да бъдат заблуждавани!”

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ отстоява тази позиция и по време на обществения скандал с пропуските и превратно представените или пропуснати факти в учебните по история за 10 клас през миналото лято.

Тогава министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе принуден да спре учебниците, след което те бяха съществено преработени и едва тогава одобрени.

Читателите на deseb.com също не останаха безразлични към темата (виж тяхното мнение - ТУК).

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов