|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Агент „ВЕРГИЛ“ остана без доверие в ДПС, искат да напусне парламента ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 29 Юни 2024 16:11

alt

 

Областният съвет на ДПС в Пловдив е свалил доверието си от народния представител Рамадан Аталай, стана ясно в петък от публикации в медиите (28 юни 2024 г.).

Поискана е и неговата оставка като депутат от 50-то Народно събрание, където той влезе като водач именно на листата в 17 МИР – Пловдив област.

ДПС е получило 6427 гласа в този избирателен район, с близо 1400 гласа по-малко на предходните предсрочни парламентарни избори през април 2023 г.

„Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните пет вота и тенденцията е низходяща“, коментира красноречиво лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим пред в. „24 часа“.

Рамадан Аталай е един от доайените в парламентарната група на ДПС. Той е избран за първи път за народен представител от партията на Ахмед Доган на изборите през 1997 г.

Рамадан Аталай е известен още и като агент на Държавна сигурност. Той е разкрит от Комисията по досиетата като агент „ВЕРГИЛ“ на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г. (виж досието му – ТУК).

Той е единият от тримата сътурдници на ДС в 50-то Народно събрание и е единствен такъв депутат от ДПС.

Ако се вслуша в партийните призиви и напусне Народното събрание агентите в новия парламент ще останат двама – Любомир Христов от ГЕРБ и Етиен Леви от партия „Величие“.

Свалянето на доверието от Рамадан Аталай е продължение на чистката в ДПС след парламентарните избори.

Най-напред оставка подаде бившият евродепутат и зам.-председател на НС Филиз Хюсменова. Причината – незадоволителните резултати във Варна, където ДПС губи малко над 1700 гласа в сравнение с предходния парламентарен вот.

След това от ДПС изключиха депутатката Айсел Руфад, която е и областен шеф на партията в Шумен. Отлюспването ѝ е заради слаби резултати в Шумен и в Турция. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов