|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Като за последно: Станишев вкара 14-ти агент на комунистическите служби в парламента ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Вторник, 24 Юни 2014 20:44

alt

Избирайки да отиде (дезертира) в Брюксел като евродепутат лидерът на провалилата се на евроизборите и в управлението БСП Сергей Станишев вкара 14-ия агент в 42-то Народно събрание.

С молбата си за напускане българския парламент, която той внесе днес, на практика освобождава място за 7-ия в листата на „Коалиция за България” в 25-МИР София – Емил Георгиев.

Той е лидер на Политически клуб „Екогласност”, но в същото време е известен като агент „СТАНИСЛАВ” на Окръжно управление на МВР-ДС във Видин от 1978 г. През 1985 г. той е свален от оперативен отчет, а през месец май 1990 г., малко преди първите свободни избори, досието му е унищожено.

Агентурната принадлежност на 63-годишния Георгиев е разкрита за първи път от Комисията по досиетата преди местните избори през 2007 г., на които той се кандидатира като общински съветник в Хасково от името на политическата формация, която оглавява. Той е обявяван и като бивш директор на Дирекцията за метрологичен надзор.

Пред 2006 г. като Политически клуб „Екогласност” Георгиев подписва споразумение с лидера на БСП Сергей Станишев за обща подкрепа на кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат.

С Емил Георгиев общият броят на всички сътрудници на комунистическите тоталитарни служби в 42-то Народно събрание нараства на 14 депутати.

„Коалиция за България”, в която водеща партия е БСП, е на първо място по брой на агенти в настоящия парламент – 6 души, заедно с Емил Георгиев, който предстои да положи клетва като народен представител в следващите дни.

Първоначално в 42-то Народно събрание от „Коалиция за България” влязоха 4-ма агенти. Един от тях – Росен Малинов – беше назначен от премиера Орешарски за областен управител на София-град. На негово място в парламента влезе друг сътрудник – Таско Ерменков, щатен служител на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА.

Прави впечатление, че докато в настоящия парламент „Коалицията за България” е вкарала 6-ма сътрудници, в предишния парламент тя нямаше нито един.

Вижте повече за сътрудниците на комунистическите тайни служби в 42-то Народно събрание – тук.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов