|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
13-ят сътрудник на комунистическите служби влезе в 42-то Народно събрание ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 27 Юни 2013 12:58

alt
Тринадесетият сътрудник на комунистическите тоталитарни служби влезе в 42-то Народно събрание. Това стана днес, след като Таско Емренков от БСП положи клетва за депутат. Той е щатен сътрудник на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА от 1984 г. Ерменков заема мястото на назначения от премиера Пламен Орешарски за областен управител на София друг депутат от БСП Росен Малинов, агент на Шесто управление на ДС.
Малинов и Ерменков заемаха съответно 4-то и 5-то място в листата на Коалиция за България в 24 МИР-София. Така с изтеглянето на Росен Малинов от парламента за областен управител се освободи място за Таско Ерменков.

Той е 5-ят депутат, сътрудник на комунистическите тоталитарни служби, които БСП успя да вкара в 42-то Народно събрание от общо 15 сътрудници в листите. По този показател партията на Станишев превъзхожда дори ДПС, които имат 4 агенти депутати от 16 кандидати за народни представители с досиета. Интересно е, че в предишния парламент БСП нямаше нито един депутат с агентурно досие при 12 народни представители с агентурно минало от други партии.

Преди назначенията във втория ешалон на кабинета Орешарски в 42-то Народно събрание четирите парламентарно представени партии вкараха общо 12 депутати с досиета: БСП и ДПС по 4-ма, ГЕРБ – 3-ма и „Атака” – 1.

Таско Ерменков (1955) е 58-годишен, роден в София. Завършва Московския Институт за международни отношения (1981) и военна академия „Г. С. Раковски”. Специализирал е публично-частно партньорство и финансов анализ в областта на инфраструктурни проекти във Вашингтон. Експерт е по енергетика и енергийна ефективност.

От 1984 до 1990 г. работи в Министерството на външната търговия, включително като вицеконсул в Берлин, което е и официалното му прикритие на щатен сътрудник на РУ-ГЩ.

От 1995 до 1997 г. при кабинета Виденов (БСП) е директор на Звеното за управление на проект „Модернизация и преструктуриране на ВиК дружествата“ по линия на Световната банка. През 1999 г. при правителството на Костов (СДС) е назначен в Министерството на труда и социалната политика като координатор и ръководител на проекти, финансирани от Световната банка.

През 2003 г. при управлението на НДСВ и ДПС е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по енергийна ефективност. Този пост запазва и при тройната коалиция и правителството на Станишев. Освободен е от поста при управлението на ГЕРБ през юни 2010 г. с мотива, че е необходимо подобряване на работата на агенцията.

На парламентарните избори през лятото на 2009 г. Таско Ерменков е  мажоритарен кандидат на Коалиция за България в 24 МИР-София, но не е избран за народен представител. Същата година името му се спряга от столичната организация на БСП за евентуален кандидат за кмет на София, но тогава е предпочетен общинският съветник Георги Кадиев.

С Таско Ерменков сътрудниците на комунистическите тоталитарни служби минали през парламента от промените насам стават общо 159 души. Шестима от депутатите в 42-то Народно събрание с агентурно минало окупираха общо 8 парламентарни комисии, като комисиите по енергетика, отбрана и спорта се оглавяват от тях.

Вижте как Сергей Станишев вкара 14-ия агент на комунистическите тоталитарни служби в 42-то Народно събрание, след като през юни 2014 г. избра да стане евродепутат и напусна българския парламент.

 

Коментари 

 
+6 #3 svetlan 2013-07-02 16:17
Точно за същото се застъпва и нашата група-да се употрбява точен и изискан език,да не се ползват фрази от улицата ,или емоционални такива.
Службите не били "комунистически" а "социалистически "-пълен наивитет.
Сиреч,има разлика между БКП и БСП.А това сие същата измамна комунистическа сган.
 
 
-1 #2 SVDragunov 2013-07-02 09:57
Днес се регистрирах в този "сайт" и още от първата прочетена статия ме стресна неграмотността на пишещите.Последваха и други статии и навсякъде едно и също - тотална неграмотност.Случайно или не в горната статия,на няколко пъти името на въпросния "служител на комунистическит е служби"/такива в България никога не е имало - бяха социалистически / на няколко пъти се сменя от ЕрМенков на ЕМренков...Смешно,жалко,не кадърно.С този си коментар моля администраторит е/ако могат да четат/ да ми изтрият профила,за който,в нарушение точно на два закона,не е предвидена възможност за доброволно премахване от самия потребител....
Затова,оставете гръмките слова и се занимавайте с някаква друга,по-лека за целия Ви екип дейност.
 
 
-3 #1 svetlan 2013-06-28 15:47
"Тринадесетият сътрудник на комунистическит е тоталитарни служби ..."-Христо Христов

Уважаеми чиататели на сайта на Г-н Христов,истинат а и коректността налага нашата група отново да отхвърли като нелепа цитираната по-горе фраза от Г-н Хрстов. Думата "тоталитарен" се използва в политическите и философски анализи по отношение на дадена власт,диктатура ,режим и пр. Тя е неприложима към конкретни органи,служби,а генции,корпорац ии и др.Не може един "комитет",пък дори да става въпрос за КДС да е тоталитарен,въп реки,че служи на тоталитарен режим.
Всичко по време на комунистическия режим беше тоталитарно,про изхождащо от основата на тогавашното антидемократичн о и антихуманно законодателство ,което беше пародия на законодателлств о.
На основата на тези разсъждения,ние твърдим,че не може да има "тоталитарна служба".Защото всяка една подобна служба по структура,приом и и др. си прилича. Само генералните им цели са различни. Разузнаването при една демократична държава служи на самата държава и нацията,докато при комунистическат а държава,всички служби,включите лно и разузнавателнит е служеха предимно и единствено на комунистическат а сган.Умоляваме читетелите да не се страхуват от никави "бивши агенти на ДС". Те са безстойностни като бивши агенти и не представляват заплаха за нищшо и за никого-нито към нституциите в които служат,нито към обществото. Засега е необяснимо на основата на какви факти и съображения Г-н Христов се страхува от бивши агенти на ДС.Той не се впечатлява,че тези лица служат днес на комунистическат а сган,а че са служили преди повече от 20-30 години. Комунистите се пръскат от смях по "шевовете"(както пееше Камелия Тодорова преди 30 години-бърстинг ат дъ сиимс...),имайки предвид,че някой се страхува от досиета на техни хора,а в момента са окупирали цялата държава-власт и никой не се страхува от този факт....... И си казват,публикув айте,ама пак публикувайте досиета ,не спирайте да публикувате,стр ахувайте се от агентите на ДС преди 1990г,а ние ще си плетем кошницата. И не спирйте да публикувате,има те на разположение досиета,поне за няколко петилетки. И тогава никой няма да се инетресува от тях....Напред към досиетата!
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов