|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Парламентарните комисии по енергетика, отбрана и спорта се ръководят от агенти на ДС ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Сряда, 26 Юни 2013 17:06

alt

В 8 от общо 20-те парламентарни комисии на 42-то Народно събрание сътрудниците на бившата Държавна сигурност имат присъствие, като три от тях ръководят. Това показва справка в съставите на парламентарните комисии, извършена от сайта desebg.com.

Председател на Комисията по енергетика е Рамадан Аталай (ДПС) – агент „ВЕРГИЛ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г. Той е и зам.-председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление.
Аталай е депутат от 38-то Народно събрание (1997-2001) насам и е член на оперативното бюро на ДПС. Той е един от четиримата сътрудници на ДС, които партията на Местан/Доган вкара в новия парламент.

Янко Янков (ДПС) оглавява Комисията по отбраната.  Той е нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен от 1986 г. Янков е депутат от ДПС в предишните два парламента (40 и 41-ия). Също е член на оперативното бюро на ДПС.

Христо Монов (БСП), който миналата седмица определи протестиращите граждани с „интернет лумпени”, е председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Той е и член на Комисията по взаимодействие с гражданските организации и движения. Монов беше разкрит като агент „ГОГОВ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1987 г. Той е един от четиримата агенти на ДС, които БСП вкара в 42-то Народно събрание.

Румен Гечев (БСП) е зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Той е секретен сътрудник „ЕКОНОМОВ” на Първо главно управление на ДС (разузнаването) от 1987 г. Беше вицепремиер министър на икономическото развитие в кабинета Виденов (БСП).

Ахмед Башев (ДПС) е зам.-председател на Комисията по и инвестиционно проектиране. Той е и член на Комисията по регионална политика и местно самоуправление. Башев, който до скоро беше кмет на община Гърмен, е разкрит като агент „МАНОЛ” на Областно управление на МВР-ДС Благоевград от 1988 г.

Единственият агент от партия „Атака” в 42-то Народно събрание Станислав Станилов е член на Комисията по културата и медиите. Той е депутат в партията на Волен Сидеров от 40-то Народно събрание насам. Той разкрит като е агент „СВЕТЛИН” на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от 1986 г.

През септември 2009 г. депутатите от ГЕРБ и Синята коалиция приеха в правилника на 41-то Народното събрание забрана агенти на комунистическите тайни служби да заемат ръководни постове в парламента. Този текст беше атакуван от група народни представители на БСП и ДПС пред Конституционния съд. Той от своя страна отмени лустрационната поправка. Преди броени дни при гласуването на новия Правилник на парламента депутатите от ДПС и БСП премахната лустрационния текст. По този начин за агентите на бившата Държавна сигурност не е проблем да оглавят парламентарни комисии, както и да участват в парламентарни делегации в чужбина.

Сайтът desebg.com припомня, че четирите парламентарно представени партии в 42-то Народно събрание излъчиха общо 12 депутати, сътрудници на репресивния апарат на БКП. Миналата седмица премиерът Орешарски назначи един от депутатите на БСП Росен Малинов за областен управител на София.

 

Коментари 

 
+1 #2 svetlan 2013-06-26 19:29
Какво излиза според Г-н Христов-проблем за съвременна България не са комунистите в Народното Събрание,не е комунистическот о правителство,не е комунистическат а дипломация и комунистите,кои то предтсвляват станата в други международни институции,а са проблем една-две дузини бивши агенти на ДС.И според него излиза,че самите те(бившите агенти) не са важни,че служат на комунистическат а сган...
 
 
0 #1 svetlan 2013-06-26 18:19
Уважаеми читатели на сайта на Г-н Христов,нашата групa отново остро се противпоставя на упоритата комунистическа пропганда за "агенти на ДС...",които управлявали министерства,ко митети и др. Истината категорично оборва тази теза. Никой агент на ДС не управлява нищо сега,защото ДС не съществува вече 22 години. Което означава,че нейните агенти нямат вeче този статус. Повечето от тях са снети от очет,някои сa останали като агенти в службите,наслед или ДС,целите на ДС до 1990 за строителство на социализъм и комунизъм са прекратени,така че няма нищо опасно от "агенти на ДС". Защото няма нито ДС,нито нейни агенти.

Що сe касае за бившите агенти на ДС,при тях нещата са следните-някои не служат на актуланите служби за сигурността и разuзнаването,н о продължават да служат на комунистическат а сган. Това е смущаващото. Статуса им "бивш агент на ДС" не впечатлява никого и не е правна,законова и морална пречка за каквото и да е.Цqlта комунистическа сган е опасна за бъдещето на страната и особено народа,а не бившата агентура на ДС.
Какво се цели с тази новокомунистиче ска пропаганда:
- да се отклони вниманието на хората от сегашното засилване на мощта на комунистическат а сган
-да се отклони вниманието от тоталното узурпиране на властта и цялата държава от комунистите
-да се отклони народа от реалните,нужнит е цели на политическа борба срещу комунистическат а сган
- да се насочи мотивацията на хората към нещо,което не съществува като реална сила и фактор в живота
-да се създаде впечатление пред антикомунистите у нас и международните институции,че България вече не е комунистическа държава.
- да се пренасочи вниманието на интересуващите се не към истинските гадове по линия на ДС и престъпленията на комунистическат а сган,а да се вмени единствено вина( и страх) на агентурния апрат на ДС.И всички лица над агентите са добри и морални хора.
За голямо наше съжаление,в тази пропаганда изключително силно участие взема и такъв изявен и ерудиран човек ,журналист,писа тел,публицист и пр.,като Г-н Христов. Просто е необяснимо,но това е негово право и нашата група изразява еднствено силно учудване към неговата позиция по този въпрос.Силно се надяваме да разбере съвсем скоро,че истинската борба срещу комунистическат а сган съвсем не се заключава в разкриване на агентурния апарат на ДС.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов