|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Депутат от БСП, агент на Държавна сигурност, нарече протестиращите „интернет лумпени” ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 20 Юни 2013 18:47

alt

Христо Монов, депутат от „Коалиция за България” и агент на Държавна сигурност взриви днес социалните мрежи, след като в интервю за „Канал“ 3 определи протестиращите като „интернет лумпени“.

„Технологията роди днес интернет лумпена. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други страни отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги”, заяви депутатът с досие пред телевизията.

Монов влезе в 42-то Народно събрание, след като от гражданската квота на листата на БСП в Бургас, където заемаше второ място. Той е един от четиримата депутати – агенти на комунистическите тоталитарни служби, които БСП вкара в 42-то Народно събрание.

През април тази година комисията по досиетата обяви неговата принадлежност към репресивния апарат на БКП. Христо Монов (1958) е вербуван на 11 ноември 1988 г. (точно година преди първия свободен демократичен митинг на пл. „Ал. Невски”) от Софийско градско управление на МВР-ДС като агент под псевдонима „ГОГОВ”. Снет е от действащия оперативне отчет през 1990 г. Личното му дело е запазено.

Монов, е завършил „Психология” в СУ „Св. Климент Охридски” и е специализирал в Института по психология към Руската академия на педагогическите науки. След завършването си практикува като семеен психоконсултант и терапевт, оказва кризисна психологическа интервенция. По време на тройната коалиция е зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Допреди няколко дни той бешее спряган за зам.-министър на образованието или за шеф на Агенция за закрила на детето. Вчера обаче беше избран за председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Часове след скандалното изказване на психолога влизането в сайта на БСП беше сериозно затруднено, като в монета няма достъп до него.

Освен острата реакция в интернет срещу думите на Монов,  учителят на годината по информатика Явор Никифоров застана сам на протест пред централата на БСП, където в момента тече пленум на партията.

Никифоров протестира срещу „най-безпринципното правителство, което България някога е имала".

Учителят настоява за незабавната оставка на депутата от левицата Христо Монов. По думите на Никифоров единствената причина, която може да накара правителството да подаде оставка, е проявата на морал, но той се съмнява, че това ще се случи.

По-късно, на пресконференцията на БСП, след заседанието на Националния й съвет, министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че настоява Христо Монов да се извини на протестиращите. „Мога да се извиня от негово име на всички протестиращи. Настоявам той да направи същото”, каза Найденов.

От desebg.com още утре ще бъде изискано досието на Монов от комисията по досиетата и след получаването му ще бъде качено в сайта.

 

Коментари 

 
-3 #4 svetlan 2013-06-21 14:10
Документацията, която се представя тук е напълно безполезна за съвременната ситуация. Дати,съображени я,предложения,о добрения,изводи ,подписи,печати ,инициали,отчис лявания,биограф ични и семейни подробности,път увания в чужбина,доклади и пр.,всичко това е толкоз безстойностно,ч е направо смешно.Факта,че някой е бил агент на ДС не го прави автоматически пошъл и гад,негатвен,не морален и пр.Комунистическит е им "душици" са отвратителни,а не че някой е бил агент.Евреите преследваха нацистките престъпници десетилетия след ВСВ не защото са членували в някоя организация,или са били кадрови служители,или агенти на разузнавателнит е органи на Третия Райх,а защто са били убийци и [censored].Нас ни занимават някои с ДС,ама ДС,пак ДС,бивши агенти на ДС,ама нито един документ не разобличава тези хора. Някои били фоторафирали и крали книги в манастири и цръкви,да,не е положително,но дайте тези ,които убиваха и мърсуваха.... Извинения на протестиращите, майко мила...
 
 
-1 #3 svetlan 2013-06-21 13:25
Драги Исветлио,поне Вие имате прекранса възможност да се убедите,че не ДС и неговата увяхнала агентура са проблем за страната,а това че тези личности служат в момента на комунистическат а сган.Както лидерите на ДПС. Някои са били агенти,но някои не са,обаче всичк служат в момента на комунистите.
 
 
+9 #2 boko71 2013-06-20 23:20
Очевидно,народн ият(???) представител Христо Монов е удачен пример за илюстрация на стихотворението "Фасул, който не увира" от Константин Павлов. Докога ще я караме така, Другари?!
 
 
+11 #1 isvetlio 2013-06-20 22:11
Поредно доказателство за това, че хората на ДС са неадекватни в настоящето. Правени (учили и работили) за едно Друго време, те Не трябва да заемат публични длъжности. Нека прилагат своята "експертност" в частния сектор, да печелят пари там и да се грижат за деца и внуци. Освободете Ни от присъствието си, Другари!
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов