|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
На изборите в Брегово, крепостта на кмета рекордьор-агент на ДС, нападнаха и биха опонента му ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 28 Октомври 2019 20:15

alt

В деня на местните избори в община Брегово (27 октомври 2019 г.) малко след края на изборния ден е нападнат от група роми и бит кандидатът за кмет Илиян Бърсанов, който се явява основен опонент на сегашният кмет Милчо Лалов.

Новината за инцидента съобщи днес БНР, позовавайки се свидетелството на пострадалия кандидат за кмет.

Както desebg.com писа миналата седмица Лалов (БСП) е рекордьорът-агент на ДС сред кметовете в България, който на тези избори се кандидатира за шести мандат (виж досието му тук).

Предприемачът Илиян Бърсанов пък е основният му опонент, издигнат от ГЕРБ, като по официални данни на ОИК Брегово разликата между двамата на първия тур е само 153 гласа или малко над 5%в полза на сегашния кмет Лалов.

Пред радио Видин  Бърсанов свидетелства, че той и хора, ангажирани в изборната му кампания, са били нападнати от привърженици на опонента му. Според него, причината е в слабите изборни резултати в тази избирателна секция на другия кандидат:

„Искаха да линчуват един председател на секционна комисия, че не са доволни от резултатите, които са получили... Организирана група, група роми – поне 30 човека... Нападнаха ни, бяхме към десетина човека. Трима-четирима бяха повалени на земята, удряни... Но това са похвати отпреди два века... Те тук никога не са губили избори и сега, понеже ще има балотаж, за първи път от 70 години, малко им е некомфортно и...бяха пияни повечето от тях...”

Инцидентът е станал след края на изборния ден вчера. Няма сериозно пострадали. Полицията е уведомена за инцидента. На хората от избирателната секция е осигурена охрана до предаване на изборните книжа в Общинската избирателна комисия.

В понеделник в Брегово са разпитвани свидетели на случилото се. От полицията съобщиха за Радио ВИДИН, че се извършва проверка и материалите по нея ще бъдат докладвани на прокуратурата.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов