|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Човекът на Слави Трифонов от ДС е изпаднал от втория проект за кабинет, който се предлага? ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - МС
Написано от Христо Христов   
Вторник, 03 Август 2021 16:50

alt

 

Кадърът на Държавна сигурност Николай Радулов не присъства в списъка на втория проекто-кабинет на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

Това стана ясно от разпространения в медиите днес идентичен списък с предполагаемите кандидати за членове на правителството, което ИТН обсъжда с т. нар. партии от протеста.

Както desebg.com писа бившият щатен служител на Държавна сигурност Николай Радулов беше предложен от Слави Трифонов в деня след изборите на 11 юли за министър на вътрешните работи, представен като експерт по сигурността, но със скрито от шоумена и прохождащ политик минало в Държавна сигурност.

Впоследствие Атанас Атанасов и Христо Иванов от „Демократична България“, както и Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Мутри вън“ категорично заявиха, че няма да подкрепят кабинет, в който има лица, свързани с ДС.

Изглежда Слави Трифонов е осъзнал гафа си и във втория проекто-кабинет е сменил Николай Радулов, който ще остане депутат от ИТН в 46-то Народно събрание.

На негово място в разпространения в медиите списък е адвокатът от ИТН Петър Илиев – консул на офшорната зона Барбадос, за когото в средствата за масова информация се появиха съмнения, че е плагиатствал част от книгата си, посветена на компетенциите на парламента от дисертацията на друг юрист от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Слави Трифонов и сценаристите му за пореден път показаха, че са неопитни в политиката, мислейки, че ще запазят имената от втория си проекто-кабинет в тайна, след като решиха да ги споделят с т. нар. партии от протеста. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов