|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
За ДСБ е неприемливо Слави Трифонов да предлага сътрудник на ДС за министър на вътрешните работи ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - МС
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 19 Юли 2021 19:51

alt

 

„Добре би било, когато тръгнеш да събираш подкрепа по един по-екстравагантен начин – като обявиха състава на проекта за кабинета, да се видят и нашите приоритети, които сме записала в декларацията ни. Лустрацията е един от приоритетите на ДБ, а в проектокабинета се предлага за вътрешен министър бивш агент на ДС“.

Това заяви в понеделник (19 юли 2021 г.) по БНТ председателят на ДСБ Атанас Атанасов по повод обявения от лидера на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов по частната си телевизия миналата седмица кандидат за министър на вътрешните работи Николай Радулов, който е бивш офицер от Държавна сигурност.

Както deseg.com пръв писа дългогодишният шоумен е единственият политически лидер, който през последните 30 години си позволява да предложи за вътрешен министър сътрудник на ДС, нещо, което и БСП не е правила.

Под политическия и обществен натиск Трифонов обяви, че оттегля кандидата си за премиер (бившия министър от НДСВ Николай Василев) и ще направи ново предложение за кабинет, но изобщо не е ясно дали Николай Радулов ще остане като кандидат за поста министър на вътрешните работи или ще бъде заменен с друго предложение.

Самият Радулов е един от депутати от ИТН, избрани в 46-то Народно събрание.

Преди няколко дни и Татяна Дончева от коалицията „Изправи се! Мутри вън“ и лидер на партия „Движение 21“ също бе категорична, че предложението за Николай Радулов е неприемливо.

„Като искате Кольо Радулов да ви бъде експерт по национална сигурност, моля – ето ви парламентарната група! Като искате да бъде министър, обаче, няма как да не се извади ДС, няма как да не се извади Чорни, няма как да не се извадят един куп други неща. Така че не може да искате подкрепа. За такива неща не може да искате подкрепа“, заяви  Дончева по БНР.

„И много внимателно с връзките с бившата ДС – тези хора продължават да ни лашкат като бригадирски колички“, заключи тя.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов