|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Станишев защити назначен от Орешарски сътрудник на ДС за секретар на Съвета по сигурността ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - МС
Написано от Христо Христов   
Вторник, 09 Юли 2013 19:44

alt
Сергей Станишев лично защити назначението на сътрудника на ДС Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Това стана днес по време на пресконференция на лидера на БСП, на която той коментира различни теми. Както миналата седмица desebg.com съобщи премиерът Пламен Орешарски подготвя бившия щатен служител на Първо главно управление на ДС Боян Чуков и изпълнителен директор на свързаната с Алексей Петров “Лев Корпорация” за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Според Станишев това назначение няма да доведе до отдръпване на доверието от страна западните партньори. По думите му в мандата на тройната коалиция Боян Чуков беше си е бил все същия и не е имал проблем с нито един от западните посланици. В периода 2008-2009 г. Чуков беше съветник на Станишев и секретар на Съвета по сигурността. Преди това през 2007 г. беше неуспял кандидат за евродепутат от БСП.

В интервю за агенция „Фокус” преди няколко дни бившият депутат от БСП Татяна Дончева и лидер на „Движение 21” посочи, че с няколко назначения, включително и това на Чуков премиерът Орешарски на практика е обграден от съветници на Станишев от времето на тройната коалиция.

„Чувам от много хора, които са овластени, че изпълняват определена роля на информатори на различни посолства. Никак не отива на институции, които са мълчали за редица скандални назначения в институции пак с двоен стандарт, сега да изпълняват роля на информатори. Особено на високопоставени държавни институции”, каза още Станишев на пресконференцията си без да посочва кои институции визира.

Безадресният му намек става само ден, след безпрецедентната съвместна позиция на посланиците на Германия и Франция в България, с която те призоваха властта да се откаже от олигархичния модел на управление и да чуе гражданското общество.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов