|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Демократична гражданска инициатива поиска оставката на зам.-министъра с агентурно досие ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - МС
Написано от Христо Христов   
Петък, 12 Април 2013 13:57

alt
Демократична гражданска инициатива (ДГИ) – Движение за граждански контрол поиска днес оставката на новоназначения зам.-министър в икономическото министерство Божан Стоянов с агентурно досие, на който е поверено преструктурирането на енергийния сектор.

Това стана преди началото на второто заседание на Обществения съвет към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

От гражданската инициатива връчиха официална Декларация с исканията си на министър Асен Василев, като подчертаха, че отказват да участват в заседанията, ако на тях представител на министерството ще бъде бившият агент на ДС.

Ние считаме, че лица, обвързани със структурите на бившата ДС, не само нямат място в Обществения съвет, а и в изпълнителната власт на република България”, обясни пред медиите Йоанна Иванова от гражданската инициатива, цитирана от БГНЕС.

От името на гражданите беше внесена декларация, в която е записано: „Отказваме да участваме в Обществения съвет, ако в него от страна на МИЕТ присъства Божан Стоянов, зам.-министър”.

Искането за оставка идва ден, след като служебният премиер Марин Райков на извънреден брифинг се опита да се оправдае с комисията по досиетата и защити назначения от него зам.-министър – агент на ДС, като си остави вратичка да си промени становището по конкретния случай „при наличие на категорични и автентични доказателства.”

Малко по-рано преди Демократична гражданска инициатива (ДГИ) да поиска оставката с декларация против изявлението на премиера Марин Райков излезе Българският хелзинкски комитет.

Миналата седмица представителите на Движението поставиха редица въпроси пред министър Василев, на които все още не са получили отговор. Според тях министерството използва Обществения съвет като фасаден орган само за повишаване на доверието към институцията и с цел подмяна на гражданските искания. Те настояват Министерството да работи целенасочено и отговорно за изнасяне на всички факти, свързани със състоянието на енергетиката в България, както и за всички възможни и изпълними мерки в рамките на мандата на това правителство за повишаване на контрола, подобряване на цените и условията в сектора.

 

 

Коментари 

 
+1 #3 georgimet 2013-04-18 14:34
Крайно лицемерно е партия Демократична гражданска инициатива (ДГИ), на която Ангел Николаев Славчев сред организаторите, да иска оставката на министър, свързан с Държавна Сигурност.

Ангел Николаев Славчев участва в политическа партия Демократична гражданска инициатива (ДГИ), регистрирана за парламентарните избори през 2013г. Той, заедно с Янко Петров и Дончо Дудев, са някои от организаторите на протестите, но не се кандидатират за депутати, ще работят за структурите на партията из страната.

Ангел Славчев открито защитава комунистическия режим и организира незаконни митинги в негова подкрепа (видео: www.youtube.com/.../ ). Бил е кандидат за депутат от крайно лява партия (виж по-долу). Освен това, е координатор на младежкият клуб към движение "Русофили", чиито председател е Николай Малинов - член на Висшия Съвет на БСП, издател на партийния вестник Дума. За "Русофили" четете малко по-долу.

Ангел Славчев е бил кандидат за депутат от 23-ти софийски избирателен район през 2009г. от крайно лявата партия Българска Левица на бившия депутат от БСП Иван Георгиев Генов. Партията е участвала в изборите като част от "Българската лява коалиция". Както се вижда, в избирателният списък Иван Г. Генов е първи, Ангел Славчев е №21. Не е избран, после напуска партията.

10 Януари 2011: Ангел Славчев беше (тогава го видях за първи път) сред организаторите на незаконен митинг пред паметника на съветската армия. Видео може да се види тук www.youtube.com/.../ , той взема думата след първата минута. "Другарки и другари..." Имаше още млади симпатизанти на БСП и БКП с мегафони, червени знамена със сърп и чук, съветски маршовe и "На всеки километър" през високоговорител и. Незаконният им митинг беше срещу законно мълчаливо шествие - протест на граждани, искащи преместване на паметника в Музея на социалистическо то изкуство. Симпатизантите на БСП крещяха по мегафоните обиди и заплахи през цялото време. Полицаите не се намесиха.

Коментар на Ангел Славчев във в-к Капитал за митинга:
Тези ЗА демонтажа бяха не повече от 150-200 човека, а ние от другата страна бяхме 75 – 90 човека. Това е нормално защото ние се организирахме за два дена, а не искахме да влизаме в конфликт с никой , прости си ви освиркахме. От страната на този инициативен комитет нямаше повече от 30 млади човека…

Коментар на Ангел Славчев във в-к Капитал на тема За или Против паметника на съветската армия:
През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура... Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим? Тук е пълно с лумпенизирани хорица! Капитализма е заразно ЗЛО и 20 години на преход ни убеждават в това.... Целият дебат е подхванат от лумпенизираните последователи на "демократичните" партии.

Всички тези коментари са в сайта на в-к Капитал, могат да се видят в пълен размер, тук са със съкращения. Там е регистриран като angel.slavchev


Относно русофилите: Вече стана ясно, че са организация под контрола на БСП. Отворих сайта им , имат публикувани документи с най-съществените цели които си поставят. Копирах само малка част от тях тук. Всеки да си прецени за какво работят всъщност:

Постигане на всестранен напредък на България, чрез развитието на българо-руските политически, икономически и културни отношения, чрез разгръщането и утвърждаването им като стратегически, с жизнено значение за българската нация.

Постигане и поддържане на високо ниво на обществено влияние на Национално движение Русофили за разгръщане и утвърждаване на отношенията с Русия като един от главните стратегически вектори на националната политика на България, със жизнено значение за просперитета на страната.

Защита, развитие и подкрепа на русофилските чувства и нагласи у българите, формиране и изява на позиции за утвърждаването и развитието на българо-руските отношения като незаобиколимо и жизнено важно условие за всестранен просперитет на българската нация.

Утвърждаване и по-обхватно развитие на комплекса от дейности сред подрастващото поколение в учебните заведения, включващо разширяването изучаването на руски език в детските градини, основните и средни училища.

Взаимодействие с Българската Православна Църква с цел нарастване на ролята на Православието в съхраняването на българската национална идентичност и нейната устойчивост на ерозиращите я външни и вътрешни фактори. Свързване на русофилството със специфичната роля на Православието за духовното единение на българския и руския народи.

Oрганизиране на кампания за създаване на групи за изучаване на руски език в детските градини. Фонд „Русский мир” финансира издаването на учебно помагало, плакат, листовка и организиране на семинар с учители, който ще се проведе в края на м. май 2013г.

Провеждане в детските градини на празници и представления на руски език пред родителите, посветени на 3-и март, 8-ми март, Пролетта, Деня на детето, Празника на будителите, Коледа. За Празника на града може да се проведе общински преглед с обща програма от групите по руски език в отделните детски градини.

Организиране на Празник на руския език в края на учебната година. Децата показват наученото през годината пред родителите и получават Диплом за успешно преминало обучение по руски език.

Областните координатори да поддържат близки контакти с митрополитите и периодично да се информират за взаимодействие и участие в русофилски прояви, да обсъждат и се консултират по основни и текущи проблеми. Националният съвет в началото на 2013 г. да формира съвместно със Светия Синод насоки за сътрудничество с Православната църква.

Към средата на 2014 г. общинските организации на Движението да достигнат 190, а членският състав – 50 хил. До 2016 г. в почти всички общини да има учредени русофилски организации с клубове в по-големите квартали и селища с общо над 70 хил. членове.
 
 
0 #2 svetlan 2013-04-17 01:04
"Какво трябва да знаем за кредитните милионери преди огласяване на досиетата им"-Христо Христов


Както винаги,нашата група от разследващи читатели на сайта на Г-н Христов се опитва да допринесе за повишаването на нивото на сайта,използвай ки гостоприемствот о на самия Г-н Христов.Това го правим на основата на допълнителни факти,събития,т ези,хипотези и др.,които не се засягат понякога от автора и лицата,които са интервюирани и пр.
Сегашния коментар има за цел да не бъде насочен само към "младите поколения" в бъдещето,а към всички поколения в страната сега в момента,защото темата е много важна.

Тази тема обхваща едно от многото престъпление на българските комунисти,които с научна цел нашата група определя като сган-безочлива,нагла ,безцеремонна,н едостижима и "обречена" на щастливо и обезпечено бъдеще. Комунистическат а сган в Република България обхвана всички области на живота и всички сектори в икономиката,бан ковото дело,търговията и пр.Тази сган се формира от редовете на БКП-БСП,след прекратяването на комунистическат а диктатура.И самата тя си постави задачи,които трябваше да изпълни,за да може България да се върне към нормалния начин на икономическо развития-това е капиталистическ ия начин на производство.Но водещи фактори да са пак българските комунисти и техните помагачи.

Кои бяха основните задачи?-те са две:
-заграбване финасовия капитал на държавата и народа. А това са валутната и левова "съкровищница" на тези две категории-държавата и личните спестявания на гражданите
- придобиване на лична и корпоративна собственост на максимален брой недвижимо имущество-материална база,сгради,тех ника,комапнии,ф ирми,агенции,тъ рговски канали и мн.др.


Първата задача е започнала да се реализра,както справедливо посочва Г-н Христов още през 1987г.когато Централния бандитски орган на БКП,наречен Политбюро взима решения в това направление.(Политбюро може да се е занимавалo с всякакви дейности,но съвсем не с политика.При диктаторските режими не съществуват политически партии,сътветно няма политически живот).И още едно публицистично отклонение:дейн остта на Г-н Христо Христов освен информационна,ж урналистическа и публицистична ,има и научна стойност. Тази дейност задължително трявба да се изучава в училищата и висшите учебни заведения,за да могат подрастващите поколения да са "в час" с дейността на комунистите преди Десети и след това.Резултатите от изследванията на Г-н Христов са с несъмнено академична стойност и ще са много полезни за работещите в държавните органи-полиция,сигурно ст,съд,прокурат ура,следствие,к риминални служби,дори и разузнавателни такива. Но това важи само за честните и преданите на своята държава служещи(и учещи се). За всевъзможните измамници и комунистите на първо място,сайта на Г-н Христов е безполезен и не е препоръчителен.


Налага се следната корекция.Думата "милионер" няма правна стойност и не е правна категория.Следователно,ка квото и да бъде изнесено за лица,които са определни от някого,дори от евентуален закон за милионери,те не може да бъдат преследвани по законен път.
Второ-кой и по какви критерии опредля някого за "милионер".
Трето-кой и по кави критерии определя някого за "кредитен милионер".
Четвърто-всеки,който е взел кредити също не може да бъде определен като закононарушител към момента на получаване на кредита.
Пето-може някой и да бил милионер в даден период,но впоследствие да е излязъл от тази категория,дори може да е напълно фалирал и банкрутирал. Това автоматически го вади от тази категория и той спокойно може да каже:да, бях милионер,но отдавна не съм,а Закона се отнася за "кредитните милионери",търсете актуалните милионери.
Шесто-Законът не би трябвало да преследва лица,които са взели кредит на стойност по-малки от един милион. Те може да кажат- аз взех кредити на стойност 999 хиляди,999лв и 99ст. ,който факт не ме включва в категорията на "кредитните милионери",така че съжелявам,търсе те милионерите,а с мен
не се занимавайте.
Седмо-не е редно да се изнасят досиета на агенти от ДС,които са вземали кредити и са станали ,или били милионери . Или пък с кредити прд един милион.
Осмо-когато става въпрос за невърнали кредитите,това няма нищо общо с евентуално тяхно сътрудничество с ДС и РУМНО.Ако има съотевет закон,той не може да напрви юридическа релация между "милионер" и "агент".Просто нещата са несъвместими. Да,имат връзка,но нито един закон не може да стигне до някаква ненефиция в евентуален съдебен процес,или следствие.

Тези съображения бяха наложени от факта,че темата е изключително важна за много хора в страната,както и за комунистите.Техните пари също бяха откраднати от по-големите комунисти.Милионер -антикомунист в Република България няма и никога няма да има. Просто комунистическат а сган не позволява.

P.S. Този коментар не беше публикуван в съответната коментарна рубрика към съответния материал,защото нашата група не можа да влезе в него. Молим за разбиране и умоляваме Г-н Христов ако е възможно да го прехвърли.Благодарим предварително.
 
 
-1 #1 svetlan 2013-04-15 08:09
Самото название на тази "инициатива" е абстрактно и напълно безполезно е да съществува такава организация.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов