|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Председателят на СБЖ, агент „ВИОЛЕТА” на Шесто управление на ДС, се скъса да хвали Путин ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Медии
Написано от Христо Христов   
Вторник, 07 Юли 2020 12:56

alt

 

Председателят на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова-Федотова се скъса да хвали руския президент Владимир Путин след проведения в Русия референдум, гарантирал му доживотен президентски мандат.

Хвалебствията си Тодорова-Федотова отправи по време на свое участие в кабелната телевизия Евроком.

Снежана Тодорова-Федотова, която оглави СБЖ през 2015 г., е завършила висшето си образование в СССР още по време на комунистическия режим, където среща бъдещия си съпруг руснак, е известна с проруските си позиции.

По-малко познат факт, липсващ от официалната ѝ биография, е нейното агентурно минало в Държавна сигурност.

През 2009 г. Комисията по досиетата разкри нейната принадлежност към Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия в качеството ѝ на агент под псевдонима „ВИОЛЕТА”, вербуван през 1988 г.

По това време тя работи в СБЖ, където е от 1979 г. Там е била завеждащ на международния отдел, а след промените продължава да се издига. От 1998 до 2002 г. е секретар по синдикалните и социалните въпроси, след това е главен секретар на СБЖ, а през 2015 г. оглавява организацията.

През 1990 г. по време на тайното прочистване на досиетата от комунистическия режим за агент „ВИОЛЕТА” е наредено да бъдат заличени всички данни, както и да бъде унищожено личното и работното дело на агента.

„Руснаците казаха – ние сме „за” Путин. Цялата атака, която се води срещу Русия и конкретно срещу президента, е именно защото Русия има успех и страната се очертава като много важен и решаващ фактор в световния ред”, коментира бившият агент на ДС пред Евроком.

„Русия е била и е световна сила. Русия е империя”, продължи с възхвалите си председателят на СБЖ с агентурен псевдоним „ВИОЛЕТА”.

„Масовото участване в референдума и най-вече положителният вот от над 77% от гласувалите показват, че народът и ръководството на Путин са заедно, което говори за една вътрешна стабилност. Не може и да не се каже, че това е и победа лично на Путин”, заключи Снежана Тодорова-Федотова.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов