|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Нася Кралевска представя новата си книга с разкази ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Неделя, 24 Септември 2023 16:47

alt

 

На 27 септември 2023 г., сряда, от 18.30 часа в музей „Борис Христов“ на ул. „Самуил“ №43 в столицата известната българска писателка Нася Кралевска ще представи новата си книга с разкази „Бивало – небивало“.

За новото издание на живеещата в САЩ писателка ще говори философът и журналист Тони Николов, а в премиерата ще вземат участие актьорът Руси Чанев и бившият депутат от СДС Лъчезар Тошев.

Сборникът съдържа разкази преживени частици живот от отминали години до днес.

Нася Кралевска дава воля на спомена и въображението. Тя споделя истории от времето на комунистическия режим, моменти от обогатяващи пътувания. Описва градове и държави, които през годините са сменили облика си.

Споделя достоверни и почиващи на факти разкази за живота на известни и неизвестни личности, сред които заизтъкнатия турския държавни Кемал Ататюрк и незабравимата му българска любима Димитрина Ковачева; за екзекутирания чрез разстрел „кпионин“ на САЩ по времето на тоталитарното режим на БКП Иван Асен Георгиев; за смелата педиатърка Атанаса Донкова; за художника с възрожденски дух Асен Василиев, за легендарния огнеборец Юрий Захарчук, за коравата българска от македонските земи баба Вакла и др.

Новата книга на Нася Кралевска „Бивало – небивало“, издание на изд. „Рива“, предлага 60 завладяващи текста, които се четат на един дъх.

Известната писателка е автор на книгите „Без заглавие” – комунизмът в битка с демокрацията, „България под комунизъм” и др.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов