|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Вижте най-пълния и систематизиран източник за комунизма – библиотеката на desebg.com с над 240 заглавия ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Христо Христов   
Неделя, 26 Август 2018 08:20

alt
Библиотеката на desebg.com, най-подробният и систематизиран източник в българското интернет пространство за тоталитарния комунистически режим, репресивния му апарат и неговите жертви, е обновена и допълнена с нови издания.

В нея може да откриете актуални линкове към над 240 заглавия на книги, документални сборници и поредици, представяни от 2011 г. насам в рубриката „Книги” на секцията „ПАМЕТ” на сайта. Поради технически проблеми страните линкове доскоро не можеха да бъдат използвани, но с новите линкове този проблем вече е отстранен.

В актуалния вариант на библиотеката на desebg.com книжните заглавия са систематизирани в именен показалец, като авторите са подредени по фамилия и малко име.

За удобство на читателите след имения показалец в отделен раздел са систематизирани документалните сборници, където могат да бъдат открити и фототипните издания на Комисията по досиетата, а след тях са отделени някои поредици като поредицата „Писахме, за да се знае” – издадена от работилницата за книжнина „Васил Станилов”, поредицата „Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време” на игумения Валентина Друмева, посветена на репресиите срещу православните свещеници при комунизма и поредицата за корупцията в годините на преход от тоталитаризъм към демокрация.

За библиотеката на desebg.com може се влиза от банера ѝ на началната страница на сайта или като проследите следния линк - http://desebg.com/knigi/2194--desebgcom.

Библиотеката се обновява периодично с нови заглавия, които ще бъдат представяни на сайта.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов