|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Desebg.com обявява конкурс за студенти по проект „Памет” ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Инициативи
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 18 Юни 2015 09:38

alt
Сайтът desebg.com обявява конкурс за трима студенти, които желаят да участват в изследователски проект „Памет”. Той е съвместна инициатива между desebg.com и фондация „Конрад Аденауер”, насочена към подпомагане на процеса за преосмисляне на тоталитарното комунистическо минало в България.

Задачата пред младите изследователи е да извършват определени проучвания в архивите в екип, ръководен от основателя на desebg.com и на Регистъра на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА (agentibg.com) разследващия журналист Христо Христов.

 За участие в конкурса желаещите следва да изпратя на служебната поща на desebg.com (проследи линка – ТУК за автоматично генериране на мейл-форма) мотивационно писмо и кратка автобиография, както и контакт за обратна връзка. Срокът за подаване на документи е до 1 юли 2015 г. включително. Изборът на участници в проекта ще включва и събеседване с кандидатите.

Предимство ще имат студенти, които следват в София, тъй като основните проучвания ще бъдат извършвани в архива на комунистическите тоталитарни служби, съхраняван от Комисията по досиетата и в Държавна агенция „Архиви”. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов