|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Сагата с Войнишкия паметник – отмяна на отмяната или пореден лупинг на Терзиев ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Илиана Славова, Faktor.bg   
Петък, 12 Юли 2024 16:19

alt

 

Desebg.com публикува коментара на Илиана Славова във Faktor.bg за непоследователната политика на кмета на София Васил Терзиев по отношение на възстановяването на Войнишкия мемориал край НДК, разрушен от комунистическия режим през 1979 г. при изграждането на Националния дворец на културата.

 

Столичният кмет Васил Терзиев оттегли заповедта си за отмяна на конкурса за възстановяване на Войнишкия паметник пред НДК. Нетипично за него. Няма и седмица откакто новината за скандалното решение взриви общественото недоволство, а му се наложи да отстъпи.
Както и да тълкуваме последния развой на събитията, това е


победа на историческата

справедливост и гражданската съвест

 

Обществената съвест.

продължава>
 
Не бъркайте модела „Доган“ с главния му изпълнител „Пеевски“ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 11 Юли 2024 14:11

alt

 

Не малко дежурни анализатори и упражняващи се като политици лица коментират торнадото, вихрещо се в ДПС между съпредседателя Делян Пеевски и почетния председател на партията Ахмед Доган, като допускат една основна грешка.

Те говорят за модела „Пеевски“, очевидно забравяйки или непознавайки генезиса на токсичния модел, който ДПС възпроизвежда още от първите години на прехода от тоталитарен режим към демократична система.

И това е факт, защото моделът е „Доган“, а „Пеевски“ е само изпълнението му през последното десетилетие.

продължава>
 
Когато морфичният резонанс замлъкне, говорят мъжките секретарки ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Димитър Иванов, Faktor.bg   
Четвъртък, 04 Юли 2024 14:17

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва коментара във Faktor.bg за мълчанието на почетния председател на ДПС след седмица на чисти по върховете на партията и след вчерашното разцепване в парламентарната група при гласуването за предложения за премиер Росен Желязков от ГЕРБ. Развръзката ще е като в мафиотски филм – или ще се избият взаимно или ще се прегърнат и целунат, и продължат за лапат от заграбеното.

 

Седмица след шутовете в парламентарната група на ДПС и изгонването на Айсел Руфад и Рамадан Аталай и оттеглянето на Филз Фюсменова, Ахмед Доган мълчи като комунист на разпит в летните си сараи и отказва да вземе публична позиция, за случващото се в партията.

Някои от познаващите го добре се питат – дали изобщо е в адекватна кондиция да говори или съвсем се е удавил в пороците си? Няма яснота, защо замлъкна и морфичният резонанс между него и раята?

продължава>
 
Как кметът Терзиев спря възстановяването на войнишкия мемориал – поредна доза ДС арогантност ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Илиана Славова, Faktor.bg   
Четвъртък, 04 Юли 2024 12:02

alt

 

Desebg.com препечатва коментара на Илиана Славова от сайта Faktor.bg след вчерашната новина за прекратяването от страна на кмета на София Васил Терзиев на конкурса за възстановяване на войнишкия мемориал, издигнат през 1934 г. и разрушен през 1979 г. от тоталитарния комунистически режим при изграждането на НДК. С действията си Терзиев, известен с тоталната си зависимост по родова линия с Държавна сигурност и висшата комунистическа номенклатура, но представян от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков като „десен“ човек, слага прът в опитите войнишкия мемориал да бъде възстановен, независимо от факта, че през месец май 2024 г. общината обяви победител в идейния конкурс. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

продължава>
 
Как вместо Божията воля ДС и БКП избираха български патриарх ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от проф. Дилян Николчев, Фейсбук   
Понеделник, 01 Юли 2024 19:46

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментар на проф. д-р Дилян Николчев, преподавател в Богословския факултет на СУ и специалист по църковно право в своя профил във Фейсбук. Позовавайки са на архивни документи той припомня намесата на тоталитарния комунистически режим при избора на патриарсите Кирил (1953) и Максим (1971). Повод за коментара му е изборът на новия патриарх – прокремълския довчера видински митрополит Даниил, проведен на 30 юни 2024 г.

 

По повод безразборото намесване на Божията воля и промисъл при избора на Видински митрополит Даниил за Патриарх Български и митрополит Софийски, или който и да е друг в миналото, сега и вбъдеще.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 98
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов