|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Само шерифът на Чикаго ще свърши работа ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Огнян Минчев, Фейсбук   
Петък, 13 Май 2022 15:03

alt

 

Desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен на решението на Финландия и Швеция да бъдат приети за членове в НАТО.

 

За пореден път ще припомня тази история. През 1979 г. Леонид Брежнев и Джими Картър подписват във Виена договора САЛТ-2, "подпечатвайки" го с нежна целувка.

Репортери посещават Александър Солженицин, живеещ в изгнание във Вермонт. "Е, г-н Солженицин, Студената война май приключва, какъв е вашият коментар?" Солженицин насмешливо им отговаря, че - както обикновено - не са изпратили на тези преговори подходящи преговарящи.

"Нали президентът и дипломатите са отговорни за това?", недоумяват репортерите.

продължава>
 
Същите като тогава - през 1944 година ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от проф. Калин Янакиев, Портал Култура   
Понеделник, 09 Май 2022 17:27

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на проф. Калин Янакиев, отпечатан най-напред в Портал Култура, посветен на сблъсъка между гражданите, предварително заявили инициативата си за опаковане на монумента на окупационната червена армия с българското и украинското знаме и представителите на пропутинската партия „Възраждане“ на 4 май 2022 г.

 

На 4 май вечерта бях пред паметника на съветската армия и станах свидетел на (почти) сблъсъка на двете групи – съчувстващите на Украйна столичани, предварително заявили акцията си по неговото „опаковане“ с българско и украинско знаме, и нахлулите без разрешение да бранят монумента на окупацията на страната ни т.нар. „патриоти от „Възраждане“ (които обаче полицията не прикани да освободят пространството). Признавам адреналиновата „буря“, от която бях обзет, но – сигурно заради професията си – успях да запазя способността си да наблюдавам и да оценявам видяното дори в това „извънредно“ състояние.

продължава>
 
Защо трябва да бъдат забранени шествията на „Безсмъртния полк“ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Илиана Славова, Faktor.bg   
Неделя, 08 Май 2022 16:22

alt

 

Сайтът desebg.com публикува текста на Илиана Славова, отпечатан най-напред във Faktor.bg, в който се обяснят причините поради, които не би следвало да се разрешават на шествията на левите последователи на Путиновия режим у нас на 9 май. Както е известно шествието „Безсмъртния полк“ възниква в Русия като обществена акция през 2012 г. и представлява преминаване на участниците по улиците на различни населени места с георгиевски ленти и портрети на участници във Втората световна война. Акцията бързо е приватизирана от властта начело с руския диктатор и войнолюбец, който в момента води война срещу Украйна. В България за първи път шествието е проведено през 2016 г., година, след като Путин застава начело на акцията в Москва. В българския му вариант начело на шествието в София са лидерът на БСП Корнелия Нинова, бившият председател на социалистическата партия, агент на ДС и президент (2002-2012) Георги Първанов и лидерът на пропуската партия „Атака“ Волен Сидеров.

продължава>
 
България – страната на страхливите и зависими политици, и добре пресметливите Андрешковци ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Сряда, 04 Май 2022 16:26

alt

 

Едва ли има по-унизителна дата от днешната в българската история от времето на тоталитарната комунистическа система насам.

След като повече от два месеца увъртане, протакане, ходене на място в Киев да видят с очите пораженията и престъпленията на режима на Путин във войната му срещу Украйна, след десетките обещания, публични уверения и заявления, че българският парламент ще гласува да изпрати оръжие на нападнатите украинци 47-то Народно събрание днес роди едно голямо нищо. Да, една ГОЛЯМО НИЩО!!!

продължава>
 
Ще се възползваме ли от агресията в Украйна да сложим край на унизителното национално подчинение на Москва ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Огнян Минчев, Фейсбук   
Неделя, 01 Май 2022 18:05

alt

 

Сайтът desebg.com публикува анализа на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен за политическият сблъсък у нас в резултат на войната на режима на Путин в Украйна. В него е акцентирано върху невъзможността на границата между ХХ и ХХI в България да бъде изграден алтернативен на комунистическата върхушка политически елит и слугинския манталитет към Кремъл на онова, което у нас наричат „русофилство“. Заглавието и вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

 

С изказването на Асен Василев, че позицията на Радев е "позор" започна разплащането на политиците от "Продължаваме промяната" с детския период на тяхното политическо развитие. Тези момчета и момичета имаха тежък старт, натоварен с греховете, ограничеността и примитивизма на това, което можем да наречем наследството на българската постболшевишка левица.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 76
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов