|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
ЦИК незабавно да спре да саботира проверката за принадлежност към ДС на кандидатите за народни представители и ЕП ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 21 Май 2024 08:51

alt

 

„Има утвърдена практика от 17 години ЦИК да предоставя на Комисията по досиетата имената, ЕГН-та и принадлежността към съответната листа на всеки кандидат за депутат. Сега за първи път ЦИК не са предоставили информация за партийната принадлежност и са обяснили на Комисията по досиетата да търсят отговор на този въпрос в Интернет“, заяви депутатът от ДБ-ПП Мартин Димитров пред сайта Faktor.bg по повод скандала с безпрецедентния отказ на ЦИК да предостави необходимите данни на Комисията по досиетата за проверката за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на кандидатите за Европейския парламент и Народното събрание, които ще се проведат на 9 юни 2024 г.

продължава>
 
Методи Андреев: Прокуратурата незабавно да бъде сезирана, ЦИК не спазва закона за досиетата ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 20 Май 2024 12:56

 alt

 

Решението на шефа на ЦИК Камелия Нейкова да откаже на Комисията по досиетата пълна и съобразена със закона информация за кандидатите за български и европейски парламент е изключително скандално. Не знам тази персона, която заема поста от ИТН с какво образование е, но би следвало поне да е чувала за така нареченото прецедентно право. След като ЦИК 17 години наред е давало тази информация по определен от закона начин – какъв е проблемът сега за този саботаж?

Така Методи Андреев, бивш депутата и председател на Комисията по досиетата (2001-2002) коментира пред сайта Faktor.bg скандалния отказ на ЦИК от миналата седмица да предостави необходимите данни за проверка на кандидатите за европарламент и Народно събрание, което е правила до момента в продължение на 17 години.

продължава>
 
Чадърът на ЦИК над агентите на ДС – непрофесионализъм или тайна зависимост? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 18 Май 2024 11:22

alt

 

Натисна ли някой бутона на ЦИК или отказът ѝ на предостави на Комисията по досиетата необходимите данни за проверка за принадлежност към Държавна сигурност на кандидатите за евродепутати и народни представители на предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни е просто крещяща липса на професионализъм?

Отговор на този въпрос трябва да даде самата Централна избирателна комисия начело с председателят ѝ Камелия Нейкова (номинация на „Има такъв народ“), защото държавната институция дължи преди всичко прозрачност на обществото и дори най-малките съмнения в дейността ѝ подронват не само авторитета ѝ, но и доверието на гражданите в нейната независимост.

продължава>
 
Защо Путин отстрани вярното си куче Шойгу от поста министър на отбраната? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 14 Май 2024 18:15

alt

 

На 12 май 2024 г. руският президент Владимир Путин смени дългогодишния министър на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу. На негово място президентът сложи Андрей Белоусов, досегашен първи вицепремиер.

Защо Путин отстрани вярното си куче Шойгу от този пост и какво следва от това са въпроси, на които отговор дава в своя статия Би Би Си, публикувана първо от сайта offnews.bg. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.


Един човек взима ключовите решения

Първи ключов факт: който и да седи около масата на кабинета в Русия, има само един човек, който взема ключовите решения в страната - Путин. В съвременна Русия цялата политическа система е изградена около него. Струва си да го имате предвид, когато обсъждате кой е в правителството и кой извън него. Централната политика е малко вероятно да се промени.

продължава>
 
Христос воскресе! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 05 Май 2024 10:52

alt

 

Христос воскресе!

Скъпи читатели на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com, поздравявам ви с големия християнски празник – Възкресението на Сина Божи Исус Христос!

Бъдете здрави, изпълнени с добрина и любов! Желая ви много сили за добри дела!


Христо Христов, основател на desebg.com, agetnibg.com и pametbg.com 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 97
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов