|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Майко мила, БСП щяла да ни изхранва! Не, мерси. Помним Лукановата зима и Виденовия апокалипсис ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 05 Април 2020 17:19

alt

 

„Ако имахме управлението и бях премиер, щяхме да осигурим изхранването на българите. Имаме земя и хора, с които можем да си осигурим прехраната.”

Коментарът е на председателя на БСП Корнелия Нинова днес в студиото на Би Ти Ви.

Изглежда социалната изолация от пандемията от коронавирус засяга най-много левите в България, защото неадекватните им изявления следват едно след друго тези дни.

В петък издигнатият от БСП президент Румен Радев да е на пук на правителството призова за по-бързо връщане към нормалното към нормалния ритъм на живот, производство и свободно предвижване на хора и стоки при условие, че здравните експерти предричат пикът на заразата да предстои през този месец.

продължава>
 
Президент, опасен за вашето здраве ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 03 Април 2020 17:31

alt

 

Докато преди няколко дни американският президент Доналд Тръмп удължи мерките на правителството на САЩ за „социално дистанциране” до 30 април 2020 г.;

Докато британският премиер Борис Джонсън призова неколкократно британците да си останат по домовете;

Докато властите в Нидерландия обявиха преди броени дни, че училищата, баровете и ресторантите ще останат затворени до края на месец април, а премиерът Марк Рюте прикани холандците да работят доброволно вкъщи и ги предупреди да не се събират на групи;

Докато президентът Владимир Путин пусна цяла Русия в отпуск до края на април;

Докато испанското правителство предприе още по-строги мерки за социално дистанциране и се разпореди всички служители, които не работят в жизненоважни сфери да останат в домовете си;

продължава>
 
Не популизъм, а капка солидарност. Ама имат ли я? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 03 Април 2020 10:23

alt

 

Народните представители могат да усетят „народната любов” в социалните мрежи, която ги обсипва от вчера, когато се разбра, че основната им заплата с тази на министър-председателя, министрите и президента се индексират, тоест увеличават от 1 април. И то не първоаприлско, а съвсем сериозно.

Според изчисленията основното месечно възнаграждение на депутатите ще се увеличи с 375 лв. и ще стане 4248 лв. Това става по силата на приетия от парламента Правилник за дейността и работата на Народното събрание.

В тази сума не влизат процентите, които депутатите прибавят към основното си месечно възнаграждение за стаж, участие в комисии и научни степени.

С увеличението на месечните възнаграждения на народните представители е обвързано и увеличението на министър-председателя, министрите и президента.

продължава>
 
Г-жо Коен, не сме „ченгета”, не манипулирайте с неверни твърдения ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Вторник, 31 Март 2020 13:23

alt

 

Препратиха ми текст на Леа Коен, бивш депутат от СДС и бивш дипломат, в който тя отговаря на публикацията на журналистката Даниела Горчева „Пепо Менахем Коен – бурмичката в престъпната машина на т. нар. Народен съд”, който основаният и списван от мен сайт desebg.com препечата от „Диалог” в събота.

Статията хвърля светлина с факти и достоверни източници върху дейността на Пепо Коен като председател на състав на „народния съд” в Сливен. Същият съдия е баща на Леа Коен.

В своя отговор Леа Коен, е написала, че статията на Даниела Горчева била „оргазмично разпространявана от няколко сайта (по странно съвпадение, наситени с ченгета), както и от отделни лица с подобен или сходен профил, някои от които с обществени и властови позиции”.

Няма да коментирам израза на г-жа Коен, която по възраст може да ми бъде майка, за това „оргазмично” разпространяване на един текст, защото нямам такова усещане като нейното при препечатването на важни текстове на други автори.

продължава>
 
Кога се снимате пред Живков, кога палите свещи на Богородица?! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 26 Март 2020 08:25

alt

 

Вчера, 25 март 2020 г., Благовещение, лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе в новините.

Със снимка в профила си във Фейсбук как пали свещ в църква, в условията на извънредно положение заради епидемията от коронавирус, и с кратък пост как християнския празник Благовещение да се превърне в ден на надеждата.

Чудо, ти да видиш! Почти човек да повярва на социалистката, която преди това бе приватизатор по времето на СДС, че е искрена.

И как така досега не знаехме, че Корнелия Нинова е толкова набожна? Може би защото помним, че като я избраха за лидер на наследницата на бившата комунистическа партия БСП през 2016 г. едно от първите неща, които тя направи, бе да отиде да отдаде почит  пред комунистическия диктатор Тодор Живков на паметника му в родната му къща в Правец барабар с част от депутатите социалисти. И тогава, както сега, пак се снима за показ.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 61
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов