|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Защо масирано промиване на мозъци и системните лъжи против Европа са възможни в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Огнян Минчев, Фейсбук   
Вторник, 28 Март 2023 18:19

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен на загубената битка за истината за комунистическия режим и за последиците от нея и от изоставянето на обществения дебат след присъединяването на България към НАТО и Европейския съюз. Заглавието и вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

 

Ние не дадохме принос за своята свобода в края на 80-те, сравним с този на поляци, чехи, унгарци... Поколенията преди нас дадоха всичко от себе си - опозицията през 40-те, горяните през 50-те... Това бе най-масовата съпротива срещу комунистическия режим в Източна Европа, която завърши с физическо унищожение на борците срещу режима.

За следващите поколения откритата съпротива бе равнозначна на самоунищожение. Малцината дръзнали да вдигнат глава изгниха по затворите или бяха физически елиминирани. Най-късметлиите бяха изхвърлени от страната в емиграция...

продължава>
 
Андрей Ковачев: Истината за комунистическите лагери на смъртта трудно си прокарва път към младите ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Д-р Андрей Ковачев, агенция "Фокус"   
Неделя, 26 Март 2023 16:54

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на евродепутата Андрей Ковачев, ръководител на Българската делегация в групата на ЕНП, пред агенция „Фокус“, направено по повод годишното шествие-поклонение в памет на жертвите на лагера на смъртта „Слънчев бряг“ край Ловеч, в което самият той участва.

 

Истината за комунистическите лагери на смъртта много трудно си прокарва своя път към младите поколения на България.

Някак си, като че ли се иска това да бъде забравено, защото било негативно, да не го казваме на младите хора в България.

Обратното е отговорно, обратното трябва да се случи и в една демократична държава трябва обективно да предаваме паметта на младите поколения, за да не стават те лесна жертва на нови спасители или на партии, които се опитват да продължават чрез фалшификацията на историята да аргументират своята амбиция за власт чрез налагане на носталгия по несъществуващи тогава придобивки, които фалшифицират, че ги е имало и хората едва ли не са живеели в някакъв рай.

продължава>
 
Седем мита по пътя на Украйна към победата ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Габриелиус Ландсбергис, politico.eu   
Петък, 24 Март 2023 23:11

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва от Faktor.bg статията на министъра на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис в Политико, посветена на войната в Украйна, в която авторът се аргументира, че само победата ще спре Путин да нахлуе отново.

 

Въпреки цялата жестокост и омраза, отприщени от режима на руския президент Владимир Путин, Украйна продължава да се съпротивлява срещу своя агресор - и е готова да се бие до победа.

Преди година мнозина се съмняваха в Украйна. Те предполагаха, че след дни - най-много седмици - Русия ще превземе Киев. И някои от тези гласове, които се оказаха повече от очевидно погрешни тогава, сега размахват „мирни планове“, подтиквайки Украйна да приеме отстъпки относно своя суверенитет и териториална цялост в замяна на съгласието на Русия да сложи край на войната.

продължава>
 
Технически проблем спира временно публикациите на desebg.com ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Administrator   
Събота, 11 Март 2023 16:39

 

Сериозен технически проблем с техниката, която журналистът Христо Христов използва за списването на сайта desebg.com, ще му попречи да публикува в следващите дни.

Техническият проблем е от такова естество, че не може да бъде отстранен бързо и изисква време.

Това е и причината журналистът да направи това съобщение.

Христо Христов поднася извинение на читателите на сайта.

От администратора на desebg.com

 
Истинският Трети март – 105 години от Брест-Литовска България – нашата победа над Русия ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Стойко Стоянов, Faktor.bg   
Петък, 03 Март 2023 16:35

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва коментара на главния редактор на Faktor.bg Стойко Стоянов, посветен на 105-годишнина от подписването на Брест-Литовския мирен договор (3 март 1918 г.), между четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) от една страна, и Русия, от друга страна. Тогава съветска Русия е победена и с договора се слага край на участието ѝ в Първата световна война. Русия губи полските земи, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Украйна, части от Беларус, а също така и области югоизточно от Кавказ – Карс, Ардахан и Батуми, които са върнати на Турция. За тази годишнина държавните мъже в България не казват и дума.

 

И днес България гузно премълча една от най-славните страници в най-новата си история. Навършиха се 105 години от Брест-Литовския мирен договор, който Русия подписва унизена като загубила войната страна.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 87
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов