|
Видео: Слагачеството на Йотова: Целува руския патриарх, но българския – не ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 05 Март 2018 11:39

alt
Един от гафовете на президентската институция по време на отбелязването на тазгодишния 3-ти март – Националния празник на България – беше сътворен от вицепрезидента Илияна Йотова.

Тя се включи в посрещането на руския патриарх Кирил още на аерогарата в София. Прецедент, който показа, че визитата на главата на Руската православна църква има и политически измерения, особено в очите на проруските политици у нас, готови да се сложат колкото се може по-угодно пред руския гост.

Досега висше политическо лице не е посрещало глава на църква, но за представителите на бившата БКП това не е проблем, както и тяхното атеистично възпитание.

Слагачеството на Йотова обаче надмина всички граници, целувайки не само ръката на руския патриарх, но и покланяйки се ниско в краката му.

Същата тази политическа персона от БСП само преди малко повече от година не целуна ръката на българския патриарх Неофит като част от българския церемониал по полагането на клетва в парламента от президента и вицепрезидента.

Тогава на 19 януари 2017 г. при клетвата си Румен Радев, целуна ръката на българския патриарх, но Йотова не го направи. Вижте двете ситуации във видеото по-долу.

 

Видео в частта от клетвата на Илияна Йотова като вицепрезидент на 19 януари 2017 г., на което се вижда, че тя не целуна ръката на българския патриарх | Източник: bnt.bg.

 

Видео от посрещането на руския патриарх Кирил на аерогара София на 2 март 2018 г. | Източник: БГНЕС.


 

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов