|
Сайта подкрепиха: ПДФ Е-мейл

Без книгите и делото на Христо Христов аз бих знаел много по-малко от онова, което искам да знам за сполетелите мен, моето, предишното и следващото поколение монументални политически и стопански нещастия. 

Мисля, че това наследство може да бъде преодоляно, превъзмогнато.  Но преодоляването не може да се случи от само себе си. 

Поддържането на desebg.com, разпространението и разумното и обективно тълкуване на архивните документите са може би най-важното условие тези нещастия да не се повтарят.

 

Красен Станчев, февруари 2011 г.

 

 

 

 

Скъпи Христо,

Сайтът ти е страхотен! Но главно и по-важно, благодаря ти за това фантастично начинание, което е в услуга на България и на цялото ни общество!

Чрез него тъжната история на българския комунизъм най-сетне блясва за всеки един, който го отвори.И моята надежда е тези хора да са безбройни, сега и в бъдеще!

 

Дими Паница, 26 февруари 2011 г.

 

 

 

 

 

Истината за престъпленията на комунистическия режим и хората, които са обслужвали неговия репресивен апарат, трябва да бъде извадена от архивите и да стане достояние на широката общественост.

Сигурен съм, че 22 години след рухването на комунизма бихме могли да дадем нашата оценка на един от най-трагичните периоди в историята на България и останалите страни, които имаха нещастието да преживеят униженията на тоталитарната власт.

Смятам, че можем да продължим напред само тогава, когато сме наясно с миналото си, без да бъдем водени от реваншистки чувства към онези, които съдействаха и обслужваха един репресивен режим. Истината за делата им неминуемо ще предизвика все по-силното морално отрицание от страна на свободната и демократична общност в страната ни.

Успех в достойната мисия!


Касим Дал, 2 септември 2011 г.

  

 

 

 

 

Защо подкрепям сайта на журналиста Христо Христов? Защото чувствам лична вина,че като народен представител в 38-то Народно събрание не успях да направя нищо по въпроса за лустрацията. Опитът ми беше разбит. Дори и от "нашите"!

Много съм виновна – унизените и оскърбените чакаха от нас...

Как само ги излъгахме...

 

Юлия Берберян, 7 февруари 2012 г.

 

 

 

 

С благодарности на разследващия журналист Христо Христов, като скромен принос за успеха на неговия път към търсенето на истината,  на който е посветен този сайт.


Стефан Богданов, Швейцария, 17 септември 2015 г.

 

 

 

Благодаря ви!

  .
   
  FacebookTwitter
  Google BookmarksLinkedin
  MySpaceRSS Feed

  Лагерът "Белене" - памет

  Банер
  https://www.desebg.com
  komdos
  Декомунизация
  Христо Христов