|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
ВГУ
ДС: Има щети, злоупотреби и престъпления при задграничната инженерингова дейност ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - ВГУ
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 14 Март 2024 18:55

 alt

 

Държавна сигурност е разполагала с информация за нанесени сериозни щети, извършени злоупотреби и престъпления при дейността на задграничните фирми с инженерингова дейност по времето на тоталитарния комунистически режим.

Това става ясно от документ от архивите на ДС, който desebg.com публикува онлайн.

Той представлява строго секретна справка относно: Инженеринговата и задгранична дейност на обслужваните в отдела ведомства.

Документът е на отдел 10-А в управление „И“ (икономическо) на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от април 1984 г.

продължава>
 
Соц картинка: Скритите от обществото тежки аварии, катастрофи, трудови злополуки ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - ВГУ
Написано от Христо Христов   
Петък, 03 Юни 2022 16:04

alt

 

Тоталитарното управление на БКП е криело от обществото чрез наложената цензура за случващите се в страната тежки аварии, катастрофи, трудови злополуки, които са причинявали немалко човешки жертви, големи морални и материални щети.

Истината за тези укривани факти достигат днес до нас от архивите на Държавна сигурност, която е събирала подробна информация и е водила отчет за тях.

Сайтът desebg.com публикува един от многото архиви документи на ДС, хвърлящи светлина върху нелицеприятните за комунистическия режим аварии и катастрофи.

Той представлява строго секретна информация относно: Възникналите през 1983-1984 г. извънредни произшествия в икономиката, нанесените от тях морални и материални щети и оперативна оценка на породилите ги причини.

продължава>
 
Членове на БКП и активни борци масово са участвали в корупционни схеми по време на тоталитарното управление на компартията ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - ВГУ
Написано от Христо Христов   
Сряда, 16 Март 2022 17:50

 

alt

 

Членове на Българската комунистическа партия и активни борци против фашизма и капитализма са участвали директно в корупционни схеми по време на тоталитарното управление на БКП.

Това разкрива документ от архивите на ДС, който desebg.com публикува онлайн.

Той представлява лично строго секретна информация относно: Резултати от борбата на органите на ДС срещу шпионажа, корупцията и моралното разложение в икономиката в периода 197-1976 г.

Документът е на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) и е адресиран до ЦК на БКП и до ръководителя на Държавния съвет Тодор Живков, който е и генерален секретар на Централния комитет на комунистическата партия.

продължава>
 
ДС: С другарите от КГБ се разбрахме да внушаваме, че Европа е заложница на САЩ ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - ВГУ
Написано от Христо Христов   
Събота, 12 Март 2022 16:47

alt

 

В началото на втората половина на 80-те години на ХХ век КГБ вече сериозно се е опасявал от политика на американския президент Роналд Рейгън срещу СССР и съветския лагер, поради което се е опитвал да вбие клин между САЩ и Западна Европа чрез серия от активни мероприятия (дезинформации), в които е участвала и комунистическата Държавна сигурност.

Това разкрива документ от архивите на ДС, който desebg.com публикува онлайн.

Той представлява строго секретна справка относно: Проведените разговори със съветските други в Москва от 13 до 16 октомври 1986 г. по линия на АМ (активни мероприятия, б.а.).

Документът е на отдел 08 „Активни мероприятия) на Първо главно управление на ДС (разузнаването), на който са възложени дезинформационните операции срещу Запада.

продължава>
 
ДС използвала опита на КГБ за работа по туризма ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - ВГУ
Написано от Христо Христов   
Неделя, 14 Юли 2019 21:11

alt

Държавна сигурност е използвала опита на съветския КГБ при работата си по линия на туризма.

За това свидетелства документ на ДС, който desebg.com публикува онлайн.

Той представлява строго докладна записка относно: Беседите със съветските другари по организацията на агентурно-оперативната работа по туризма.

Документът е на Второ главно управление на ДС от 1969 г. Той отразява посещението на българска делегация на ВГУ в СССР същата година и беседите с началника на съветското ВГУ и други високопоставени кадри на КГБ, с които са имали срещи.

КГБ е споделило своя опит, а офицерите от ДС са го описали в строго секретната докладна.

 В документа са изброени най-съществените моменти от работа на КГБ по линия на туризма, сред които броя на агентите, които води всеки оперативен работник, както и средата, от която са вербовани.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 1 от 8
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов