|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Близо 25 агенти на ДС са установени на ръководни постове в държавни фирми към Министерството на икономиката ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 12 Октомври 2021 11:26

alt

 

Комисията по досиетата обяви ново, поредно решение от глобалната проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на членове на управителни и надзорни органи на държавни дружества към Министерството на икономиката.

С него са проверени общо 223 лица, заемали ръководни позиции в дружества с преобладаващо държавно участие с принципал Министерството на икономиката.

От тях независимият държавен орган, натоварен с изпълнението на държавната политика по разкриването на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, е установил 24 души с принадлежност към тоталитарните служби (решение №2-1994 от 11 октомври 2021 г.).

продължава>
 
Без малко районните избирателни комисии да бъдат без агенти на ДС ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 11 Октомври 2021 13:39

alt

 

Малко недостигна на предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори през ноември 2021 г. районните избирателни комисии (РИК) да бъдат без сътрудници на тоталитарните комунистически служби.

Това стана ясно днес, след като Комисията по досиетата огласи проверката на съставите на РИК в страната.

По закона за досиетата независимият държавен орган, натоварен с осъществяване на държавната политика по разкриването на сътрудниците на ДС и разузнавателните служби на БНА, е задължен да извърши проверка на председателите, заместник-председателите, секретарите и членовете на районните избирателни комисии за произвеждане на избори.

продължава>
 
Комисията по досиетата разкри още агенти на ДС на ръководни позиции в държавни фирми ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 05 Октомври 2021 13:10

alt

 

Комисията по досиетата оповести имената на 18 лица, които след 10 ноември 1989 г. са заемали ръководни длъжности във фирми с преобладаващо държавно участие към Министерството на икономиката.

С поредното решение по тази глобална проверка са проверени общо 282 лица.

Независимият  държавен орган, натоварен с държавната политика по разкриването на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби е установил общо 30 души с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА (решение №2-1991 от 4 октомври 2021 г.).

Комисията е обявила данни за 18 от тях, тъй като останалите 12 са починали и в този случай законът за досиетата не позволява информацията да е публична.

продължава>
 
Осветени са поредните агенти на ДС на ръководни постове в държавни фирми към Министерството на икономиката ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Сряда, 29 Септември 2021 08:10

alt

 

Комисията по досиетата разкри поредна група сътрудници на тоталитарните комунистически служби, заемали ръководни длъжности във фирми с преобладаващо държавно участие с принципал Министерството на икономиката.

Проверката е обхванала общо 216 души, от които с установена принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА са 20 души (решение №2-1990 от 28 септември 2021 г.).

Комисията е огласила данните за 8 от тях. Останалите 12 лица са починали и по закона за досиетата в тези случаи информацията не е публична.

продължава>
 
Комисията по досиетата разкри нова партида сътрудници на ДС в дружества към Министерството на икономиката ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 20 Септември 2021 15:40

alt

 

Комисията по досиетата разкри нова партида сътрудници на ДС в дружества към Министерството на икономиката

Комисията по досиетата продължава с глобалната проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на лицата, заемали или заемащи ръководни постове в дружества с преобладаващо държавно участие с принципал Министерството на икономиката.

С поредно свое решение независимият държавен орган , натоварен с държавната политика по осветяването на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА огласи имената на 15 сътрудници.

Проверката е 253 лица, които в различи периоди след 10 ноември 1989 г. са заемали ръководни длъжности в държавни фирми към Министерството на икономиката.

Установена е принадлежността на 26 души, но Комисията е огласила данните за 15 от тях (решение №2-1988 от 20 септември 2021 г.).

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 135
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов