|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Съдебни процеси
Волгин се оправдава: Написах поста за „народния съд“ от гняв ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Съдебни процеси
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 19 Октомври 2023 12:45

alt

 

„Да, написах въпросното изречение във Фейсбук, защото бях гневен“.

Това посочва радиоводещият Петър Петров Георгиев, известен повече като Петър Волгин в допълнение към отговор на искова молба по делото, което заведе срещу него 102 годишната г-жа Ценка Горанова, чийто съпруг, завърнал се от фронта в Македония след 9 септември 1944 г., изчезва безследно, след като е извикан за „справка“ в кметството по време на кървавия терор в месеците след Деветосептемврийския преврат.

Desebg.com припомня, че на 1 февруари 2023 г. – Денят за почит и преклонение пред жертвите на комунистическия режим – Волгин публикува в профила си във Фейсбук поста:

„Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян [Левон Хампарцумян, бивш главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“, б.а.], за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд.“

продължава>
 
Радиоводещият от БНР Петър Волгин отива на съд за възхвала на „народния съд“ ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Съдебни процеси
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 05 Октомври 2023 19:29

alt

 

Софийският градски съд прие колективния иск на 50 тъжители срещу радиоводещия от БНР Петър Петров Георгиев, известен повече като Волгин, за възхвала на т. нар. Народния съд, организиран от комунистическия режим след 9 септември 1944 г. по указания на Георги Димитров, давани от Москва. Успоредно с това, съдът насрочи дата за делото на 102 годишната г-жа Ценка Горанова, съобщи сайтът Faktor.bg.

Тя беше възмутена от пост във Фейсбук профила му от 1-ви февруари тази година, в който той беше написал: "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян [Левон Хампарцумян, бивш главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“], за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд“.

продължава>
 
Още две жертви на „възродителния процес“ осъдиха прокуратурата за бавно правораздаване ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Съдебни процеси
Написано от Държавна сигурност.com   
Неделя, 16 Юли 2023 13:43

alt

 

Още две жертви на „възродителния процес“, този път от Добрич, осъдиха прокуратурата заради бавно правораздаване.

Това стана известно след огласяване на съответните съдебни актове на окръжния съд в Добрич, съобщи dobrichonline.com.

Той е постановил две решения, с които осъжда Ппрокуратурата на Република България да заплати на жертвите (оповестени под инициалите Н. К и Н. М.) по 12 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди, причинени на двете ищци от нарушаване на правото на разглеждане и приключване в разумен срок на образуваното през януари 1991г. следствено дело за т.нар. „възродителен процес“, което се води на производство от Военно-окръжна прокуратура София.

продължава>
 
Заведено е дело срещу пропутинския пропангандатор Волгин заради изказването му за „народния съд“ ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Съдебни процеси
Написано от Христо Христов   
Събота, 17 Юни 2023 14:15

 

alt

 

Вдовица на мъж, осъден от противоконституционния „народен съд“, и техния син, съдят журналиста от Българското национално радио и пропутински пропагандист Петър Петров, известен под псевдонима си Волгин.

Това стана ясно вчера (16 юни 2023 г.), след като депутатът от „Демократична България“ Манол Пейков обяви в своя профил във Фейсбук дарителска кампания за покриването на разходите по съдебния казус.

Гласност на случая първо даде сайта clubz.bg. Възрастната жена, която е 102-годишна заедно със сина си завеждат дело срещу Волгин след коментара му в Деня за почит и признателност към жертвите на тоталитарния комунистически режим на 1 февруари 2023 г., в който коментар дава „пример“ за необходимостта от т. нар. народен съд (1944-1945).

продължава>
 
Делото, което от три десетилетия стои на „трупчета“ и Гешев също не помръдна ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Съдебни процеси
Написано от Христо Христов   
Събота, 27 Май 2023 05:23

alt

 

При последния грандиозен скандал с главния прокурор Иван Гешев отново се заговори за делата на „трупчета“, които прокуратурата държи и „активира“ според конюнктурата и интересите си.

Медиите обаче пропускат да посочат, че има едно дело, по което от над три десетилетия държавното обвинение бездейства и с това си бездействие се е превърнало в орган, който вместо да разкрива престъплението на практика го прикрива.

Става въпрос за делото срещу вдъхновителите на т.нар. възродителен процес или насилствената асимилация срещу турското малцинство, предприета от тоталитарния комунистически режим начело с генералния секретар на БКП Тодор Живков през 1984 г.

Сайтът desebg.com припомня неговата история, както и конкретното бездействие на настоящия главен прокурор Иван Гешев по него.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 1 от 8
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов