|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Сътрудници на ДС са избрани за общински съветници в област Сливен ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 22 Юли 2024 11:40

alt

 

В област Сливен има общински съветници с принадлежност към тоталитарните комунистически служби, избрани на последните местни избори през октомври 2023 г.

Това стана известно днес, след като Комисията по досиетата огласи резултата от проверката на Сливенска област.

Тя е обхванала общо 324 души, регистрирани от ОИК като кандидати за местния вот миналата есен.

Комисията по досиетата е посочила, че други 359 кандидати за общинари не подлежат на проверка по закона за досиетата, тъй като към юли 1991 г., когато официално е отменен Указът за Държавна сигурност, по който тя е функционирала, те не са били пълнолетни и не са могли да бъдат вербувани.

продължава>
 
В област Силистра са избрани общински съветници с принадлежност към ДС ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 16 Юли 2024 15:25

alt

 

В област Силистра има общински съветници, избрани на последните местни избори през октомври 2023 г., които са с принадлежност към тоталитарните комунистически служби.

Това стана ясно днес, след като Комисията по досиетата огласи резултата от проверката на Силистренска област.

Тя е обхванала общо 342 души, регистрирани от ОИК като кандидати за местния вот миналата есен.

Комисията по досиетата е посочила, че други 363 кандидати за общинари не подлежат на проверка по закона за досиетата, тъй като към юли 1991 г., когато официално е отменен Указът за Държавна сигурност, по който тя е функционирала, те не са били пълнолетни и не са могли да бъдат вербувани.

продължава>
 
И област Русе е без агенти на ДС сред новите общински съветници ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 04 Юли 2024 12:37

alt

 

Област Русе е осмата област в България, в която няма сътрудници на тоталитарните комунистически служби, избрани като общински съветници на последните местни избори през октомври 2023 г.

Това стана известно днес, след като Комисията по досиетата огласи проверката на кандидатите за общински съветници, регистрирани от общинските избирателни комисии за участие в местните избори през октомври 2023 г. в област Русе.

Преди нея без агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА се нареждат областите Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Пазарджик, Перник и Разград.

Проверката в област Русе е засегнала общо 424 лица, регистрирани като кандидати за общински съветници на вота миналата есен.

продължава>
 
В област Разград няма избрани общински съветници с агентурно минало в ДС ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 02 Юли 2024 15:25

 

alt

 

Област Разград стана седмата област в България, в която на последните местни избори през октомври 2023 г. нито един избран сътрудник на бившите комунистически служби не е спечелил мандат 2023-2027 г. като общински съветник.

Това стана известно днес, след като Комисията по досиетата огласи проверката на кандидатите за общински съветници, регистрирани от общинските избирателни комисии за участие в местните избори през октомври 2023 г.

Преди област Разград без агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА се оказаха областите Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Пазарджик и Перник.

продължава>
 
В област Пловдив има избрани агенти на комунистическите служби за общински съветници с мандат 2023-2027 г. ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Сряда, 19 Юни 2024 12:28

 

alt

 

Област Пловдив се нареди в списъка с области в страната, в които на последните местни избори през октомври 2023 г. за общински съветници са избрани сътрудници на тоталитарните комунистически служби.

Това става ясно днес, след като Комисията по досиетата огласи резултата от проверката на лицата, участвали в местния вот в областта през миналата есен.

Проверката е обхванала общо 976 лица, регистрирани като кандидати за общински съветници на вота миналата есен. Други 1 741 лица кандидати за общинари не подлежат на проверка по закона за досиетата, тъй като към юли 1991 г., когато официално е отменен Указът за Държавна сигурност, по който тя е функционирала, те не са били пълнолетни и не са могли да бъдат вербувани.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 160
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов