|
Дезинформация
Заедно срещу дезинформацията за климата: dpa и европейски партньори стартират проект FactCRICIS ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 15 Юни 2024 16:23

 

alt

 

В сътрудничество с Европейската мрежа за стандарти за проверка на факти (EFCSN) и други европейски партньори, Германската агенция по печата (German Press Agency GmbH, dpa) участва в нов проект срещу дезинформацията за климата: „FactCRICIS: Европейски отговор за проверка на факти при климатични кризи“, съобщи германският медиен портал presseportal.de.

Проектът подкрепя организациите за проверка на фактите за още по-бързо идентифициране на кампании за дезинформация в кризисни ситуации и предприемане на действия срещу тях по-ефективно.

продължава>
 
САЩ и Полша създадоха група за борба срещу дезиформацията на Кремъл ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 10 Юни 2024 19:59

alt

 

САЩ и Полша създадоха многонационална група със седалище във Варшава за борба с дезинформацията, разпространявана от Русия относно войната в Украйна, съобщи Държавният департамент на САЩ, цитиран от БГНЕС.

Джеймс Рубин, специален пратеник и координатор на звеното в Държавния департамент, което следи за чуждестранна дезинформация, беше във Варшава, за да направи съобщението, предаде АФП.

Групата "ще обедини съмишленици от партньорски правителства за координиране на посланията, насърчаване на точното отразяване на мащабната инвазия на Русия, засилване на украинските гласове и разобличаване на манипулирането на информацията от страна на Кремъл", се казва в изявление на Държавния департамент.

продължава>
 
В царството на дезинформацията преди вота за ЕП: Заблуждаването на гласоподавателите ще е по-лесно от всякога ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Асошиейтед прес   
Четвъртък, 06 Юни 2024 18:43

alt

 

Избирателите в Европейския съюз ще избират от днес депутати в парламента на блока. Тази голяма демократична проява обаче вероятно ще бъде помрачена от дезинформация в интернет, се посочва в публикация на Асошиейтед прес, цитирана от БТА*.

Експерти предупреждават, че изкуственият интелект може да подсили разпространението на фалшиви новини, които могат да нарушат изборите в ЕС и в много други държави тази година. Но залогът е особено голям в Европа, която се сблъсква с усилията на руската пропаганда, докато войната на Москва с Украйна се проточва.

продължава>
 
Politico: Андрей Ковачев и още 15 евродепутати поискаха световни компании да спрат рекламите си в проруски медии в България ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Politico   
Вторник, 07 Май 2024 17:23

alt

 

Desebg.com препечатва публикация от Politico, базирана на писмо на българския евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) и още 15 негови колеги от различни политически семейства в Европейския парламент с призив за спиране на рекламата на големи световни компании в медии, разпространяващи прокремълска дезинформация.

 

Големи световни марки като „Лидл“, „Кока-Кола“ и Л’Ореал“ трябва да спрат да рекламират в прокремълски медии на Балканите. Става дума най-вече за България и Сърбия.

Това се казва в писмо на група евродепутати, съобщи Politico, чиито репортери са имали достъп до документа. Писмото е изпратено на 25 април 2024 г. от българския евродепутат Андрей Ковачев и още 15 други евродепутати от различни политически семейства в Европейския парламент.

продължава>
 
Как хората гледат на изкуствения интелект, дезинформацията и изборите ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Politico, Lucia Mackenzie, Mark Scott   
Вторник, 23 Април 2024 10:34

alt

 

В новата рубрика „Дезинформация“ desebg.com препечатва от POLITICO публикация, базирана на социологически проучвания за използването на изкуствения интелект при дезинформацията, насочена срещу изборите през 2024 г. в световен мащаб. Статията е част от поредица „Ботове и бюлетини: Как изкуственият интелект променя изборите по света“, представена от Luminate – глобална фондация, създадена през 2018 г. от филантропите Пиер и Пам Омидяр, която работи, за да гарантира, че всеки – особено тези, които са недостатъчно представени – разполага с информация и права. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер
https://www.desebg.com
komdos
Декомунизация
Христо Христов