|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Скандалът в митниците – с привкус на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Спецслужби
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 08 Април 2024 18:41

alt

 

Без държавна сигурност не може. Неписано правило е, че в почти всички големи публични скандали в България след 1989 г. са замесени лица, свързани с тоталитарните комунистически служби и нейния агентурен апарат.

Последният скандал с ареста на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова потвърди това.

Сред арестуваните е бизнесменът от Хасково Марин Димитров, сочен от прокуратурата като връзка с главния секретар на МВР Живко Коцев и бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков, а също така и с настоящия Калин Стоянов.

Според държавното обвинение той и синът му Стефан Димитров имат участие в контрабандните канали на съгражданина им Никола Николов – Паскал и използват влиянието си да кадруват в митниците.

продължава>
 
Стоян Денчев, агент „СИМЕОНОВ“ на ДС, удари всички в земята –вдигат му паметник приживе ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Други
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 15 Февруари 2024 17:31

alt

 

Бившият ректор на УниБИТ проф. Стоян Денчев, известен с близостта си до ДПС, който е и бивш вицепрезидент на „Мултигруп“ и е с обявена принадлежност към Държавна сигурност, удари в земята всички значими публични фигури в България, след като ще му бъде вдигнат паметник приживе.

Това стана ясно от внесена в Общинския съвет на гр. Харманли докладна записка от кмета на града Петър Гендов за даване на съгласие за поставяне на пейка със силуета на Денчев на площада пред местното читалище „Развитие 1893“ (Харманли е родното място на Стоян Денчев, б.а.).

Общинският съвет предстои да се произнесе на своето заседание на 19 февруари 2024 г. (виж докладната записка на кмета в сайта на община Елхово под №20 – ТУК).

продължава>
 
Предложеният за посланик в Северна Македония дипломат – с ДС семейно наследство ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Дипломати
Написано от Христо Христов   
Петък, 09 Февруари 2024 12:58

alt

 

Преди два дни експертът от Министерството на външните работи Желязко Радуков бе представен като дипломатът, който е предложен бъде новият посланик на България в Северна Македония.

Той трябва да смени сегашния посланик в Скопие Ангел Ангелов, чийто мандат изтича през юни 2024 г., а предложението е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

В разпространената в медии професионална биография на Желязко Радуков той е представен като кариерен дипломат с опит в редица области със страните от Западните Балкани.

Професионалното му развитие преминава в дирекция „Югоизточна Европа“, като преди повече от 10 години (в периода 2010-2013 г.) Желязко Радуков е командирован като трети секретар в посолството на България в Скопие, където отговаря за парламентарната дипломация; връзките с политическите партии, българската общност, неправителствения сектор и местните власти, информационна дейност по процесите в Северна Македония и публичната дипломация.

продължава>
 
Пълен списък на сътрудниците на комунистически служби, избрани за кметове на местните избори 29 октомври – 5 ноември 2023 г. ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Христо Христов   
Петък, 24 Ноември 2023 23:17

alt

 

Сайтът desebg.com публикува пълен списък на лицата с принадлежност към тоталитарните комунистически служби, които са избрани за кметове на местните избори на 29 октомври 2023 г. (втори тур на 5 ноември 2023 г.).

Преди местния вот Комисията по досиетата огласи проверката на 4 861 кандидати за кметове, регистрирани от ОИК. От тях общо 116 души се оказаха с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА (обявени бяха имената на 115 души, тъй като един кандидат е починал междувременно, б.а.).

Забележителното бе, че всички парламентарно представени партии и коалиции – ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“ – „Демократична България, БСП, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ – имаха в листите си кандидат-кметове агенти на ДС.

Проверка на desebg.com на изборните резултати на сайта на ЦИК (виж results.cik.bg) показа, че от огласените 115 кандидати за кметове, сътрудници на комунистическите служби, 44-ма са избрани като кметове.

продължава>
 
Премиерът, вицепремиерът и министрите в кабинета Денков-Габриел – без агенти на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - МС
Написано от Христо Христов   
Събота, 24 Юни 2023 16:25

alt

 

Извършената задължителна проверка на премиера, вицепремиера и министрите в на новото правителство Денков-Габриел за принадлежност към тоталитарните комунистически служби не е установила лица сътрудници на Държавна сигурност или разузнавателните служби на Българската народна армия.

Това стана ясно от съобщение на Комисията по досиетата, публикувано на нейния сайт.

Задължителната по закона за досиетата проверка е засегнала 11 души, които заемат следните ръководни постове – министър-председател, заместник-министър председател и министри.

От тях нито един не е с принадлежност към тоталитарните служби по време на режима на БКП.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 39
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов