|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Разкрити са поредните агенти на ДС, участници в отрасловата приватизация през 1998 г. ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 04 Декември 2023 13:21

 

alt

 

Поредната партида сътрудници на тоталитарните комунистически служби, участвали в отрасловата приватизация през 1998 г., оповести днес Комисията по досиетата.

По закона за досиетата тя е задължена да извърши проверка на членовете на управителните, контролните и надзорните органи на преобразувани и приватизирани държавни и общински предприятия и членовете на управителните, контролните и надзорните органи на дружества, както и еднолични фирми, еднолични търговци и физически лица, придобили акции или дялове в приватизирани държавни и общински предприятия или обособени части от тях.

В момента независимият държавен орган извършва глобална проверка (по азбучен ред на имената на участниците в нея) на приватизираните държавни предприятия по 657 броя договори за приватизационна продажба, както и дружества, еднолични фирми, еднолични търговци и физически лица (купувачи), придобили акции или дялове в тях – по отраслови министерства за 1998 г. Обект на проверката са 9 389 лица.

продължава>
 
Комисията по досиетата освети приватизатори с агентурно минало в Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 27 Ноември 2023 17:33

alt

 

Комисията по досиетата огласи имената на 11 участници в отрасловата приватизация през 1998 г.

Законът за досиетата задължава независимия държавен орган да извърши проверка на членовете на управителните, контролните и надзорните органи на преобразувани и приватизирани държавни и общински предприятия и членовете на управителните, контролните и надзорните органи на дружества, както и еднолични фирми, еднолични търговци и физически лица, придобили акции или дялове в приватизирани държавни и общински предприятия или обособени части от тях.

Проверката обхваща приватизирани държавни предприятия по 657 броя договори за приватизационна продажба, както и дружества, еднолични фирми, еднолични търговци и физически лица (купувачи), придобили акции или дялове в тях - по отраслови министерства за 1998 г.

продължава>
 
Разкрити са сътрудници на ДС, чиито дружества са със специални кредитни сделки в КТБ ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 20 Ноември 2023 12:43

alt

 

Комисията по досиетата оповести днес поредна партида от сътрудници на тоталитарните комунистически служби, влизащи в управата на различни юридически дружества, които са имали специални кредитни сделки с фалираната през 2014 г. Корпоративна търговска банка (КТБ).

По закона за досиетата независимият държавен орган, натоварен с разкриването на агентите на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, е задължен да извърши проверка на на еднолични търговци, членове на управителни, контролни и надзорни органи на търговски дружества, на политически партии и на неперсонифицирани правни субекти с кредитни сделки с Корпоративна търговска банка по чл. 62, ал. 12, т. 4 от Закона за кредитните институции (съгласно списък, оповестен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките).

Проверката се отнася за период от 5 години преди датата на отнемане на лиценза на банката в производство по несъстоятелност – 6 ноември 2014 г. Обект на проверката са 1 094 лица.

продължава>
 
Осветени са още агенти на Държавна сигурност със специални кредитни сделки в КТБ ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Сряда, 15 Ноември 2023 11:31

alt

 

Комисията по досиетата освети още 11 сътрудници на тоталитарните комунистически служби, сключили чрез юридически лица специални кредитни сделки във фалираната през 2014 г. Корпоративна търговска банка (КТБ).

По закона за досиетата независимият държавен орган, натоварен с разкриването на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, е задължен да извърши проверка за принадлежност към тоталитарните служби на:

  • еднолични търговци;
  • членове на управителни, контролни и надзорни органи на търговски дружества;
  • членове на политически партии и на неперсонифицирани правни субекти с кредитни сделки с Корпоративна търговска банка по чл. 62, ал. 12, т. 4 от Закона за кредитните институции (съгласно списък, оповестен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките).
продължава>
 
Едри бизнесмени и влиятелни фигури са осветени като сътрудници на ДС по КТБ ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 07 Ноември 2023 17:36

alt

 

Емил Коцев, бивш директор на държавната „Техноекспортстрой“, син на началника на Първо главно управление на ДС ген. Васил Коцев (1973-1986), рекламният бос Красимир Гергов и Илко Желязков – зам.-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, до 2021 г., когато бе санкциониран от закона „Магнитски“, бяха осветени като сътрудници на тоталитарните комунистически служби по проверка на Комисията по досиетата по линия на фалиралата през 2014 г. Корпоративна търговска банка.

Независимият държавен орган, натоварен с разкриването на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби, извършва задължителна проверка на еднолични търговци, членове на управителни, контролни и надзорни органи на търговски дружества, на политически партии и на неперсонифицирани правни субекти с кредитни сделки с Корпоративна търговска банка по чл. 62, ал. 12, т. 4 от Закона за кредитните институции (съгласно списък, оповестен на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете в банките).

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 155
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов