|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
НС
Агент „ВЕРГИЛ“ остана без доверие в ДПС, искат да напусне парламента ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 29 Юни 2024 16:11

alt

 

Областният съвет на ДПС в Пловдив е свалил доверието си от народния представител Рамадан Аталай, стана ясно в петък от публикации в медиите (28 юни 2024 г.).

Поискана е и неговата оставка като депутат от 50-то Народно събрание, където той влезе като водач именно на листата в 17 МИР – Пловдив област.

ДПС е получило 6427 гласа в този избирателен район, с близо 1400 гласа по-малко на предходните предсрочни парламентарни избори през април 2023 г.

„Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните пет вота и тенденцията е низходяща“, коментира красноречиво лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим пред в. „24 часа“.

Рамадан Аталай е един от доайените в парламентарната група на ДПС. Той е избран за първи път за народен представител от партията на Ахмед Доган на изборите през 1997 г.

продължава>
 
Държавна сигурност има свои представители и в новото 50-то Народно събрание ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Неделя, 23 Юни 2024 17:25

 alt

 

Макар и незначително Държавна сигурност продължава да има присъствие в българския парламент вече в продължение на 35 години от края на тоталитарния комунистически режим, включително и в новото 50-то Народно събрание.

Това установи проверка на desebg.com при паралел между официално обявените от Комисията по досиета сътрудници на тоталитарните комунистически служби сред кандидатите за народни представители за 50-то Народно събрание и новоизбраните народни представители.

В седмицата преди вота на 9 юни 2024 г. Комисията по досиетата огласи имената на общо 70 агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА в листите за народни представители за 50-то Народно събрание.

продължава>
 
И в 49-то Народно събрание влязоха агенти на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Сряда, 12 Април 2023 20:47

alt

 

Стана ясно колко от 48-те сътрудници на тоталитарните комунистически служби, регистрирани в листите с кандидати за народни представители за 49-то Народно събрание влизат в новия парламент, който днес (12 април 2023 г.) започна своята дейност.

Общо 13 партии или коалиции бяха издигнали сътрудници на Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА на парламентарните избор, проведени на 2 април 2023 г.

От тях само две партии са успели да вкарат депутати с досиетата в новия парламент показва справка на desebg.com, извършена на базата на обявените от Комисията по досиетата сътрудници на комунистическите служби сред кандидат-депутатите и избраните депутати, утвърдени с решение на ЦИК и вписани в сайта на парламента.

продължава>
 
Пълен списък на сътрудниците на ДС в листите за депутати в 49-то Народно събрание ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Сряда, 22 Март 2023 15:46

alt

 

Сайтът desebg.com публикува пълен списък на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби, регистрирани като кандидати за народни представители в 49-то Народно събрание, на предстоящите парламентарни избори на 2 април 2023 г. Техните имена бяха огласени от Комисията по досиетата вчера. Desebg.com ги представя систематизирани по партии и коалиции.

 

БСП

 • Бойко Любомиров Клечков, кандидат за народен представител в 10 МИР – Кюстендил, издигнат от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“;
 • Валентин Петков Заяков, кандидат за народен представител в 23 МИР – София, издигнат от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“;
 • Велизар Пенков Енчев, кандидат за народен представител в 23 МИР – София, издигнат от КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“;

  продължава>
   
  Нинова продължава да разчита на сътрудници на ДС за водачи на листи в БСП ПДФ Е-мейл
  WHO IS WHO - НС
  Написано от Христо Христов   
  Събота, 25 Февруари 2023 13:14

  alt

   

  Председателят на БСП Корнелия Нинова продължава да разчита на бивши сътрудници на Държавна сигурност за водачи на листите на левицата.

  Това показва проверка на desebg.com в обявените от „Позитано“ 20 водачи на листите за предстоящите парламентарни избори за 49-то Народно събрание.

  В тях двама са разкрити сътрудници на ДС. Това са:

  Бойко Любомиров Клечков (р. 1958 г.), водач на листата на БСП в 10 МИР – Кюстендил. Той е щатен служител на Окръжно управление на МВР-ДС Кюстендил от 1983 г.;
  Румен Василев Гечев (р. 1956 г.), водач на листата на БСП в 15 МИР – Плевен. Той е секретен сътрудник „ЕКОНОМОВ“ на Първо главно управление на ДС от 1987 г.

  продължава>
   
  << Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

  Страница 1 от 22
  FacebookTwitter
  Google BookmarksLinkedin
  MySpaceRSS Feed

  Лагерът "Белене" - памет

  Банер

  Регистър

  Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

  Сайт Памет

  Сайт Памет

  Виртуален музей

  Виртуален музей на българския комунизъм
  https://www.desebg.com

  Коментарно

  Коментарно

  Библиотека

  Библиотека

  Речник

  Коментарно
  komdos
  Декомунизация
  Христо Христов