|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Бащата на патриарх Даниил е бил щатен служител в Държавна сигурност, а духовният му баща – агент на ДС ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Спецслужби
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 03 Юли 2024 15:19

alt

 

Трендафил Тодоров Николов, баща на новия патриарх на България Даниил с рождено име Атанас Трендафилов Николов, е бил щатен служител в Държавна сигурност.

Това съобщи сайтът Faktor.bg, позовавайки се на решения на Комисията по досиетата, с които е установена и обявена принадлежността му към тоталитарните комунистически служби.

Бащата Трендафил Тодоров е роден на 24 март 1939 г. в смолянското село Кремене.

През 2010 г. той попада сред ръководните кадри, които Комисията по досиетата проверява по линия на глобалната проверка на лицата, заемали ръководни постове в МВР след 10 ноември 1989 г., както повелява закона за досиетата, приет с политически консенсус в края на 2006 г.

продължава>
 
Агент „ВЕРГИЛ“ остана без доверие в ДПС, искат да напусне парламента ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 29 Юни 2024 16:11

alt

 

Областният съвет на ДПС в Пловдив е свалил доверието си от народния представител Рамадан Аталай, стана ясно в петък от публикации в медиите (28 юни 2024 г.).

Поискана е и неговата оставка като депутат от 50-то Народно събрание, където той влезе като водач именно на листата в 17 МИР – Пловдив област.

ДПС е получило 6427 гласа в този избирателен район, с близо 1400 гласа по-малко на предходните предсрочни парламентарни избори през април 2023 г.

„Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните пет вота и тенденцията е низходяща“, коментира красноречиво лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим пред в. „24 часа“.

Рамадан Аталай е един от доайените в парламентарната група на ДПС. Той е избран за първи път за народен представител от партията на Ахмед Доган на изборите през 1997 г.

продължава>
 
Без агенти на Държавна сигурност сред новоизбраните български евродепутати ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Други
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 13 Юни 2024 18:20

alt

 

България няма да изпрати нито един бивш сътрудник на тоталитарните комунистически служби в новия Европейски парламент.

Това стана ясно днес, след като ЦИК официално обяви имената на 17-те новоизбрани български евродепутати.

Сред тях няма нито един от 9-те сътрудници на Държавна сигурност, които бяха разкрити сред кандидатите за депутати в Европейския парламент от Комисията по досиетата преди вота на 9 юни 2024 г., установи desebg.com.

Най-голям шанс да прати агент на ДС имаше наследницата на бившата комунистическа партия – БСП.

продължава>
 
„Десният“ Васил Терзиев връща наследници на ДС във висшето ръководство на Столична община ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Faktor.bg   
Събота, 27 Април 2024 10:00

alt

 

Кметът на София Васил Терзиев, осветен като тежко свързан семейно със структурите на бившата ДС, назначава във Столичната община на висши управленски постове наследници на репресивната тоталитарна структура.

Това съобщи Faktor.bg, позовавайки се на източници от Столична община. Става дума за зам.-кмета на София по финанси и здравеопазване Иван Василев.

Баща му Румен Иванов Василев е вербуван от Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) като агент „Петров“ през 1984 г.

Неговата принадлежност към Държавна сигурност е установена и обявена от Комисията по досиетата при проверката на членовете на политическите кабинети в Министерството на отбраната в качеството на началник на политическия кабинет на военния министър Стефан Янев в служебното правителство на Румен Радев през 2017 г.

Иван Василев бе назначен за зам.-кмет на София през декември миналата година. Един интересен акцент от публичните биографии и информации за него е, че никъде не се споменава рождената му дата, нито второто му име, а това навярно не е случайно.

продължава>
 
Предложеният за посланик в Северна Македония дипломат – с ДС семейно наследство ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Дипломати
Написано от Христо Христов   
Петък, 09 Февруари 2024 12:58

alt

 

Преди два дни експертът от Министерството на външните работи Желязко Радуков бе представен като дипломатът, който е предложен бъде новият посланик на България в Северна Македония.

Той трябва да смени сегашния посланик в Скопие Ангел Ангелов, чийто мандат изтича през юни 2024 г., а предложението е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

В разпространената в медии професионална биография на Желязко Радуков той е представен като кариерен дипломат с опит в редица области със страните от Западните Балкани.

Професионалното му развитие преминава в дирекция „Югоизточна Европа“, като преди повече от 10 години (в периода 2010-2013 г.) Желязко Радуков е командирован като трети секретар в посолството на България в Скопие, където отговаря за парламентарната дипломация; връзките с политическите партии, българската общност, неправителствения сектор и местните власти, информационна дейност по процесите в Северна Македония и публичната дипломация.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 40
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов