|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Без агенти на Държавна сигурност сред новоизбраните български евродепутати ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Други
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 13 Юни 2024 18:20

alt

 

България няма да изпрати нито един бивш сътрудник на тоталитарните комунистически служби в новия Европейски парламент.

Това стана ясно днес, след като ЦИК официално обяви имената на 17-те новоизбрани български евродепутати.

Сред тях няма нито един от 9-те сътрудници на Държавна сигурност, които бяха разкрити сред кандидатите за депутати в Европейския парламент от Комисията по досиетата преди вота на 9 юни 2024 г., установи desebg.com.

Най-голям шанс да прати агент на ДС имаше наследницата на бившата комунистическа партия – БСП.

продължава>
 
„Десният“ Васил Терзиев връща наследници на ДС във висшето ръководство на Столична община ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Faktor.bg   
Събота, 27 Април 2024 10:00

alt

 

Кметът на София Васил Терзиев, осветен като тежко свързан семейно със структурите на бившата ДС, назначава във Столичната община на висши управленски постове наследници на репресивната тоталитарна структура.

Това съобщи Faktor.bg, позовавайки се на източници от Столична община. Става дума за зам.-кмета на София по финанси и здравеопазване Иван Василев.

Баща му Румен Иванов Василев е вербуван от Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) като агент „Петров“ през 1984 г.

Неговата принадлежност към Държавна сигурност е установена и обявена от Комисията по досиетата при проверката на членовете на политическите кабинети в Министерството на отбраната в качеството на началник на политическия кабинет на военния министър Стефан Янев в служебното правителство на Румен Радев през 2017 г.

Иван Василев бе назначен за зам.-кмет на София през декември миналата година. Един интересен акцент от публичните биографии и информации за него е, че никъде не се споменава рождената му дата, нито второто му име, а това навярно не е случайно.

продължава>
 
Скандалът в митниците – с привкус на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Спецслужби
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 08 Април 2024 18:41

alt

 

Без държавна сигурност не може. Неписано правило е, че в почти всички големи публични скандали в България след 1989 г. са замесени лица, свързани с тоталитарните комунистически служби и нейния агентурен апарат.

Последният скандал с ареста на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова потвърди това.

Сред арестуваните е бизнесменът от Хасково Марин Димитров, сочен от прокуратурата като връзка с главния секретар на МВР Живко Коцев и бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков, а също така и с настоящия Калин Стоянов.

Според държавното обвинение той и синът му Стефан Димитров имат участие в контрабандните канали на съгражданина им Никола Николов – Паскал и използват влиянието си да кадруват в митниците.

продължава>
 
Предложеният за посланик в Северна Македония дипломат – с ДС семейно наследство ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Дипломати
Написано от Христо Христов   
Петък, 09 Февруари 2024 12:58

alt

 

Преди два дни експертът от Министерството на външните работи Желязко Радуков бе представен като дипломатът, който е предложен бъде новият посланик на България в Северна Македония.

Той трябва да смени сегашния посланик в Скопие Ангел Ангелов, чийто мандат изтича през юни 2024 г., а предложението е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

В разпространената в медии професионална биография на Желязко Радуков той е представен като кариерен дипломат с опит в редица области със страните от Западните Балкани.

Професионалното му развитие преминава в дирекция „Югоизточна Европа“, като преди повече от 10 години (в периода 2010-2013 г.) Желязко Радуков е командирован като трети секретар в посолството на България в Скопие, където отговаря за парламентарната дипломация; връзките с политическите партии, българската общност, неправителствения сектор и местните власти, информационна дейност по процесите в Северна Македония и публичната дипломация.

продължава>
 
Премиерът, вицепремиерът и министрите в кабинета Денков-Габриел – без агенти на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - МС
Написано от Христо Христов   
Събота, 24 Юни 2023 16:25

alt

 

Извършената задължителна проверка на премиера, вицепремиера и министрите в на новото правителство Денков-Габриел за принадлежност към тоталитарните комунистически служби не е установила лица сътрудници на Държавна сигурност или разузнавателните служби на Българската народна армия.

Това стана ясно от съобщение на Комисията по досиетата, публикувано на нейния сайт.

Задължителната по закона за досиетата проверка е засегнала 11 души, които заемат следните ръководни постове – министър-председател, заместник-министър председател и министри.

От тях нито един не е с принадлежност към тоталитарните служби по време на режима на БКП.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 40
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов