|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Местна власт
„Десният“ Васил Терзиев връща наследници на ДС във висшето ръководство на Столична община ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Faktor.bg   
Събота, 27 Април 2024 10:00

alt

 

Кметът на София Васил Терзиев, осветен като тежко свързан семейно със структурите на бившата ДС, назначава във Столичната община на висши управленски постове наследници на репресивната тоталитарна структура.

Това съобщи Faktor.bg, позовавайки се на източници от Столична община. Става дума за зам.-кмета на София по финанси и здравеопазване Иван Василев.

Баща му Румен Иванов Василев е вербуван от Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) като агент „Петров“ през 1984 г.

Неговата принадлежност към Държавна сигурност е установена и обявена от Комисията по досиетата при проверката на членовете на политическите кабинети в Министерството на отбраната в качеството на началник на политическия кабинет на военния министър Стефан Янев в служебното правителство на Румен Радев през 2017 г.

Иван Василев бе назначен за зам.-кмет на София през декември миналата година. Един интересен акцент от публичните биографии и информации за него е, че никъде не се споменава рождената му дата, нито второто му име, а това навярно не е случайно.

продължава>
 
Пълен списък на сътрудниците на комунистически служби, избрани за кметове на местните избори 29 октомври – 5 ноември 2023 г. ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Христо Христов   
Петък, 24 Ноември 2023 23:17

alt

 

Сайтът desebg.com публикува пълен списък на лицата с принадлежност към тоталитарните комунистически служби, които са избрани за кметове на местните избори на 29 октомври 2023 г. (втори тур на 5 ноември 2023 г.).

Преди местния вот Комисията по досиетата огласи проверката на 4 861 кандидати за кметове, регистрирани от ОИК. От тях общо 116 души се оказаха с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА (обявени бяха имената на 115 души, тъй като един кандидат е починал междувременно, б.а.).

Забележителното бе, че всички парламентарно представени партии и коалиции – ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“ – „Демократична България, БСП, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ – имаха в листите си кандидат-кметове агенти на ДС.

Проверка на desebg.com на изборните резултати на сайта на ЦИК (виж results.cik.bg) показа, че от огласените 115 кандидати за кметове, сътрудници на комунистическите служби, 44-ма са избрани като кметове.

продължава>
 
Списък по партии на агентите на комунистическите служби – кандидати за кметове ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Христо Христов   
Вторник, 24 Октомври 2023 11:39

alt

 

Сайтът desebg.com публикува пълен списък по партии и коалиции на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби, издигнати за кметове на местните избори на 29 октомври 2023 г.

Комисията по досиетата оповести вчера резултатите от проверката на лицата, регистрирани от ОИК като кандидати за кметове на предстоящия вот в неделя (решение №2-23-55 от 23 октомври 2023 г.).

От проверените 4 861 кандидати за кметове общо 116 души са с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА.

продължава>
 
Васил Терзиев: Не всяка структура в ДС е била мракобесна, грижили са се за интереса на държавата ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Христо Христов   
Неделя, 10 Септември 2023 20:49

alt

 

„Това, което се видя е всъщност колко много има да говорим по тази тема [за Държавна сигурност], за да имат хората по-добро разбиране какви са тези служби, кой какво е правил, че не всички са били еднакви, не всяка една структура е била мракобесна и не се е занимавала с доносничество, с мръсни поръчки, износ на каптагон [вид синтетичен наркотик, произвеждан от комунистическия режим и контрабандиран от Държавна сигурност в страни от Близкия Изток, б. ред.] и всякакви други неща, които слагаме под един знаменател“.

Това скандално изявление направи Васил Терзиев, кандидат за кмет на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“ по време на пряка връзка в БГ Туитър с него днес (10 септември 2023 г.

продължава>
 
Нови разкрития за фамилната обвързаност с Държавна сигурност на Васил Терзиев ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Информационна агенция БГНЕС   
Понеделник, 07 Август 2023 18:10

 

alt

 

Desebg.com препечатва информация, публикувана днес от информационна агенция БГНЕС, съдържаща нови разкрития за фамилната обвързаност с Държавна сигурност на кандидата за кмет на София Васил Терзиев – този път по линия на майка му и нейния род. Терзиев беше издигнат в края на месец юни 2023 г. от „Продължаваме промяната“ „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“. Преди това, от разпространения запис на партийно заседание на „Продължаваме промяната“ съпредседателят ѝ Кирил Петков говори за издигането на Васил Терзиев като за „сделка“. Заглавието и вътрешните подзаглавия са на desebg.com.


Васил Терзиев премълчал, че и по линия на майка му родът му е свързан с ДС

„Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев е син и внук на ДС и МВР не само на квадрат, а и на куб – в буквалния смисъл на думата. Още след номинацията му стана ясно, че дядото Васил, брат му Тодор и синовете им Александър и Павел са висши кадри на комунистическата Държавна сигурност. Избраникът на ПП-ДБ не отрече тази информация, обяви само, че няма от какво да се притеснява, а партиите, които са застанали зад него знаят това. Но явно проблем има, защото преди месец Васил не каза на софиянци, че и по линя на майка си е от червен род, свързан с тоталитарните репресивни служби на комунистическия режим“.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов