|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
А фабриките за фалшификации от комунистическото минало предричаха победа на БСП ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Други
Написано от Христо Христов   
Неделя, 26 Май 2019 17:08

alt
И тези избори не минаха без опити за груби обществени манипулации в директна полза на бившите комунисти от БСП.

Фабриките за производство на фалшиви „социологически проучвания” даваха от самото начало прогнози за победа на БСП на току що отминалите избори за Европейски парламент.

Сайтът desebg.com припомня, че социологическа агенция „Афис” прогнозира още през януари 2019 г., че БСП ще спечели изборите, към онзи момент с 24,2%, следвани от ГЕРБ с 23% и ДПС със 7%.

„Афис” е собственост на Юрий Асланов, който е член на БСП е и в нейния Национален съвет.

Освен тясната партийна обвързаност Юрий Асланов е известен и като секретен сътрудник, вербуван от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА (военното разузнаване при комунизма, б.а.) през 1985 г. под псевдонима „ВИКТОР”, макар повечето медии да пропускат да отбележат този факт.

През март тази година пред агенция „Фокус” Асланов/ВИКТОР коментира още, че БСП запазвала своята подкрепа, дори започнала да обира анти-ГЕРБ гласове от периферията, а в същото време ГЕРБ започнала да губи обществено доверие.

Другата фабрика за фалшиви „социологически прогнози” е „Галъп интернешнъл” на Андрей Райчев (от свързания с комунистическия режим клан Райчеви) и Кънчо Стойчев. И двамата стоящи винаги в ляво, които след края на комунистическия режим освен като социолози се изживяват и като голфъри и червени капиталисти.

Макар и от няколко години напред да са изтикали младият социолог Първан Сименов, двамата винаги са в гръбнака на „Галъп интернешнъл”, която до последно даваше победата на БСП. Райчев пък непрекъснато пробутваше "пророческата си теза", че вотът за европарламент ще доведе до предсрочни парламентарни избори.

Днес в изборните студия на Първан Симеонов му се наложи да бере срама на погрешните прогнози, а социолози от други социологически агенции директно ги обвиниха във фалшиви прогнози.

Това обаче не е първият път, когато „Галъп интернешънъл” се излага. Преди две години „Галъп интереншънъл” игра също в ползва на БСП. Тогава при социологическите прогнози за предсрочните парламентарни избори през март 2017 г. за 44-то Народно събрание „Галъп” „прогнозираше” пак победа за БСП с 28,7%, следвани от ГЕРБ с 27,6%.

Седмица преди изборите тази прогноза се увеличи на 3% в полза на БСП. Парламентарните избори обаче бяха спечелени от ГЕРБ с 33,5% срещу 27,9% за БСП.

В по-предните избори след поредния провал в „прогнозите” в момент на откровение Андрей Райчев дори публично обяви, че вече няма да се появява по медиите, но след кратко затишие пак започна да бълва манипулации.

Ако има медии, които да уважават своите зрители и читатели би следвало да отрежат ефира на подобни обществени манипулатори.


alt

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов