|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Обграждането на външния министър с лице от ДС е заплаха за европейското бъдеще на България ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Дипломати
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 28 Декември 2021 18:00

alt

 

„Обграждането на външния министър с такива лица [сътрудници на комунистическите тоталитарни служби] е заплаха за европейското бъдеще на България“.

Така министърът на външните работи (1997-2001) и посланик на България в Турция (2015-2020) Надежда Нейнски коментира пред Нова телевизия днес скандала с назначаването на агенти на Държавна сигурност и разузнавателните служби за съветници в политическия кабинет на новия министър на външните работи Теодора Генчовска.

Както desebg.com писа скандалът избухна миналата седмица, но реакцията на няколко електронни медии и позицията на някои публични фигури и на „Демократична България“ доведоха до изявление на премиера Кирил Петков, че въпросните лица ще бъдат оттеглени.

По думите на Нейнски назначаването на сътрудници на комунистическите служби е голям проблем за страната.

„Казват, че тези хора са професионалисти, свикнали са да защитават държавата, но коя държава? Те са свикнали да защитават тоталитарната държава и да разграждат демократичните държави“, заяви бившият външен министър.

Тя подчерта, че нашето членство и в НАТО и в ЕС беше осъзнат избор. Освен скандала с ДС съветниците Нейнски подчерта и други два проблема, свързани с външната политика на страната.

„Първият е твърдението на президента Радев, че Крим е руски. Не вярвам на случайните лапсуси. Вторият е нежеланието на военния министър Янев на наша територия да се разположи контингент на НАТО. Това е руска позиция“, категорична е Надежда Нейнски. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов