|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Ирина Бокова сама е избрала екипа с агенти от Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Дипломати
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 08 Април 2016 20:49

alt
Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова лично е избрала и одобрила екипа от МВнР, който от миналия месец работи за кандидатурата ѝ за генерален директор на ООН почти половината от който е съставен от сътрудници на тоталитарните комунистически служби.

Това стана ясно днес по време на парламентарния контрол от отговора на министъра на външните работи Даниел Митов.

Актуален въпрос до него по този случай зададоха народните представители Вили Лилков (РБ), Методи Андреев (ГЕРБ) и Петър Славов (РБ).

За ръководител на групата тя е одобрила Райко Райчев, директор на дирекция генерална дирекция „Глобални въпроси” в МВнР, самият той шпионирал за Държавна сигурност в ООН в периода 1985-1988 г. (виж досието му – ТУК).

„Очаквах такъв отговор, но той потвърждава факта, че г-жа Бокова е свикнала да бъде в обкръжението на хора от ДС и КГБ. Ако за нея това е естествената среда, то твърде дискредитиращо е за България да предлага за световния пост свързани с компрометирания комунистически режим лица”, коментира Методи Андреев пред сайта Faktor.bg.

 

Коментари 

 
+4 #2 Христо Христов 2016-04-09 12:34
Ето досието на Райко Райчев, секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС, който оглавява групата на Бокова, за да се уверите в това какво е "съвсем нормално" - agentibg.com/.../...

Какво е Първо главно управление, ivanpterov3, вижте тук, защото очевидно или сте неинформиран, или с търсене на разлика между агент и доносник, представата ми почива на клишета - agentibg.com/.../...

С какво се занимавало Второ главно управление на ДС, вижте тук - agentibg.com/.../...

С две думи, няма разделение между Първо, Второ или другите управления на ДС. Всичките те са част от репресивния апарат на БКП, установила тоталитарен комунистически режим в България и провеждаща линията на Москва в страната ни.
 
 
-9 #1 ivanpterov3 2016-04-09 00:41
"В съответствие с предпочитанията " определено не означава избрани от нея. И какво като са агенти - има голяма разлика между агент и доносник. Ако са били в 1-во главно е съвсем нормално, във 2-ро е друго...
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов