|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
ВИДЕО: Досието на Любомир Кючуков, посланик в Лондон ПДФ Е-мейл
ДОСИЕТА - Дипломати
Написано от Христо Христов   
Вторник, 15 Март 2011 10:36

fashaСайтът Държавна сигурност.com продължава с представянето на досиетата на посланици, работили като агенти на бившата ДС и на Разузнавателното управление на Генералния щаб (РУ-ГЩ) на БНА.

В панела „Досиета” в 7 части беше публикувано досието на Иво Петров – секретен сътрудник „ОСЕНОВ”, настоящ посланик на България в Берлин.

Очаквайте:

Досието на Любомир Кючуков – сътрудник „Николай” на РУ-ГЩ, настоящ посланик на България в Лондон и бивш заместник на външния министър Ивайло Калфин в кабинета Станишев.

От досието „Николай” ще научите:

  • Какъв пост е заемал Кючуков, когато е набелязан за вербуване
  • Защо той е бил избран
  • Как е бил вербуван и с каква цел
  • Защо е отказвал да доносничи
  • Как е реагирало РУ-ГЩ
  • Предавал ли е все пак сведения за чужди лица
  • Защо агент „Николай” е поискал да скъса с военното разузнаване. .

 

Видео от досието на Любомир Кючуков - сътрудник "Николай" на РУ-ГЩ.

 

 

Коментари 

 
+3 #6 светлин 2011-03-17 22:41
Г-жа Христова,я бъдете така любезна да ни обясните какво означава това "лъх на ДС". И после покажте симптомите на този лъх,може да има и дъх. Кои са тези "достойни хора" и къде виждате техните съдби. Тук се вадят архиви и информация за служители на ДС и агентурните й мрежи. Къде виждате такива достойнства.Сигурно сред агентите е имало много достойни хора,но никой не злоупотребява с достойнството им.Нещо не се изрзявате както трябва.какво лошо човек да е кариерист,всеки иска да прави кариера,съгласн о законите и морала,какво имате против кариерата в работата.Никъде не личи,че Г-н Христов работи за слава.Самия характер на работата му,не предполага постигането на каквато и слава да е.Да определяте някого за "жалък" и "неинтелигентен",съвсем не доказва правотата на мнението Ви. Впрочем,Вие от комунистическат а сган ли произлизате,че аз на свой ред усещам воня на комунистическат а мърша.И научете българската азбука,а не се правте на интересна.
 
 
0 #5 светлин 2011-03-17 22:32
Г-н Христов,да,не е лошо да се види такава находка,показва се формата на папката,надписи те,номерата и другата информация,но да се снима от всевъзможни ъгли,да се повтаря движението на камерата,заснем ане в близък и далечен план и др. ,това не е изискан стил. По-дбре е да беше прочетен поне един пасаж,та зрителлите и читателите да "потънат" в духа на материята-имена,изрази,це ли,задачи,разго вори,доклади,ра порти,предложен ия,свъображения и др. както сами Вие направихте в книгите си. Има снимков материал,после го препечатвате,по сле коменирате.Нищо повече.Видеото показва архивите,все едно,че се намират на ревю(кастинг).
 
 
-3 #4 Neli Hristova 2011-03-17 11:49
Hristov, mnogo mi se iska da vi proverim i vas - lahate na DS.Neskoposano tendenziozno predstavyana na sadbite na dostoini hora. Kato vi gledam nepodredenata fizionomia - karierist, koito iska da natrupa slava s posredstveni metodi. Mnogo ste zhalak!!!Ne izlachvate i kapka intelegentnost pone.
 
 
+1 #3 Христо Христов 2011-03-17 09:31
Целта на видеото е читателите да видят "живото" досие на съответното лица. Да се запознаят визуално с оригинала и някои от по-важните документи в него.

До този момент практиката е да се пускат само копия на факсимилета от дадено досие.

Сега в Държавна сигурност.com за първи път се дава възможност всички онези, които нямат възможност да четат в комисията по досиетата, но имат интерес към актуални случаи, да видят как изглеждат делата на агентите и документи от тях. :-)
 
 
0 #2 светлин 2011-03-17 09:19
Филмовия материал има стойнист на колаж,но съвсем не ,на сериозен видео-материал. В такива случи се ползва диктор,който да чете показвания текст.
 
 
+2 #1 ХХХ 2011-03-17 00:12
Ректора на плевенския медицински институт се казваше Недко Кючуков, и беше активен борец против капитализма. Пълна комедия. Под круша дюля не пада.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов