|
Дезинформация
САЩ разкриха „ферма за ботове“, управлявана от руска медия ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 10 Юли 2024 17:57

alt

 

Руската медия RT управлява фермата за ботове, за да изпомпва дезинформация чрез 968 акаунта в платформата Х, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ, цитирано от BBC.

В съдебни документи, публикувани във вторник, Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че операцията е била измислена от заместник-редактор на RT, собственост на Кремъл, бивш Russia Today.

RT поддържа телевизионни канали на английски и няколко други езика, но изглежда много по-популярен в социалните медии, отколкото в конвенционалните ефирни вълни.

продължава>
 
В Германия разкриха мащабна руска дезинформационна кампания на платформа Х ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 28 Юни 2024 12:53

alt

 

Повече от 50 000 бота и повече от един милион публикации на немски в платформа X (бившата Twitter). Германското министерство на външните работи разкри масивна руска кампания за дезинформация.

Целта ѝ е да засили недоволството от германското правителство и да подкопае подкрепата за Украйна. Това съобщи списание Spiegel, позовавайки се на извадки от поверителен доклад на германското външно министерство, цитирано от ostwest.tv.

По поръчка на Министерството на външните работи на Германия експерти са анализирали платформата X от 20 декември 2023 г. до 20 януари 2024 г. с помощта на специален софтуер. Получените данни са тревожни.

продължава>
 
Заедно срещу дезинформацията за климата: dpa и европейски партньори стартират проект FactCRICIS ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 15 Юни 2024 16:23

 

alt

 

В сътрудничество с Европейската мрежа за стандарти за проверка на факти (EFCSN) и други европейски партньори, Германската агенция по печата (German Press Agency GmbH, dpa) участва в нов проект срещу дезинформацията за климата: „FactCRICIS: Европейски отговор за проверка на факти при климатични кризи“, съобщи германският медиен портал presseportal.de.

Проектът подкрепя организациите за проверка на фактите за още по-бързо идентифициране на кампании за дезинформация в кризисни ситуации и предприемане на действия срещу тях по-ефективно.

продължава>
 
САЩ и Полша създадоха група за борба срещу дезиформацията на Кремъл ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 10 Юни 2024 19:59

alt

 

САЩ и Полша създадоха многонационална група със седалище във Варшава за борба с дезинформацията, разпространявана от Русия относно войната в Украйна, съобщи Държавният департамент на САЩ, цитиран от БГНЕС.

Джеймс Рубин, специален пратеник и координатор на звеното в Държавния департамент, което следи за чуждестранна дезинформация, беше във Варшава, за да направи съобщението, предаде АФП.

Групата "ще обедини съмишленици от партньорски правителства за координиране на посланията, насърчаване на точното отразяване на мащабната инвазия на Русия, засилване на украинските гласове и разобличаване на манипулирането на информацията от страна на Кремъл", се казва в изявление на Държавния департамент.

продължава>
 
В царството на дезинформацията преди вота за ЕП: Заблуждаването на гласоподавателите ще е по-лесно от всякога ПДФ Е-мейл
Рубрики - Дезинформация
Написано от Асошиейтед прес   
Четвъртък, 06 Юни 2024 18:43

alt

 

Избирателите в Европейския съюз ще избират от днес депутати в парламента на блока. Тази голяма демократична проява обаче вероятно ще бъде помрачена от дезинформация в интернет, се посочва в публикация на Асошиейтед прес, цитирана от БТА*.

Експерти предупреждават, че изкуственият интелект може да подсили разпространението на фалшиви новини, които могат да нарушат изборите в ЕС и в много други държави тази година. Но залогът е особено голям в Европа, която се сблъсква с усилията на руската пропаганда, докато войната на Москва с Украйна се проточва.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер
https://www.desebg.com
komdos
Декомунизация
Христо Христов