|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Репресираните от комунизма: Ние знаем как да гласуваме – за демокрацията ПДФ Е-мейл
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ - Декомунизация
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 10 Ноември 2016 15:21

alt

Съюзът на репресираните от комунизма „Памет” и Съюзът на репресираните от комунистическия терор в България ще подкрепят на предстоящия втори тур на изборите за държавен глава кандидат-президентската двойка Цачева-Манушев.

Това съобщи сайтът Faktor.bg след среща на репресираните с излъчените от ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, проведена днес в столицата.

На нея са присъствали ръководствата на двете организации и репресирани от цялата страна, а самата среща не беше предварително анонсирана пред медиите, вероятно, за да се избегнат спекулации.

„Имам убеждения и ценности, в които вярвам. Тези убеждения са десни. Дълбоко вярвам в демокрацията и върховенството на закона. Гарантирам ви, че когато поема отговорност, аз изпълнявам поетите ангажименти”, подчерта по време на срещата кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева, цитирана от  Faktor.bg.

По думите ѝ хулите и нападките от страна на политическите й опоненти са минали границите на нормалното противопоставяне в политиката.

Тя бе категорична, че ще търси баланса и помирението и занапред, както го е правила в досегашната си дейност.. „Аз представлявам истинската народна партия ГЕРБ. Много разчитам на вас, за да продължи България да върви напред, заедно с Европа”, каза още Цецка Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов подчерта важността на президентските избори за бъдещето на страната.

„Длъжни сме да направим правилния избор за България заради промяната, която бе поискана от хората. За промяната, която се е случила на днешната дата преди 27 години”, заяви той. “Трябва да сме мобилизирани за предстоящия реванш – това е силата на демокрацията”, добави още той.

Председателят на Съюза на репресираните от комунизма “Памет” Лиляна Друмева заяви, че представителите на организацията и техните семейства ще подкрепят президентската двойка на ГЕРБ.

„Ние знаем как да гласуваме. Ние сме тук, за да кажем онова, което не бе казано достатъчно ясно и високо. Ние като наследници на репресираните от комунизма сме отстоявали десни принципи през целия си живот с достойнство. Демокрацията е факт, но е платена с цената на хиляди провалени човешки животи”, заяви Друмева, добавайки:

„Недоумявам как целокупния български народ не проумява важността на избора в неделя. Показателно е, че Румен Радев е скрил, че е партиен член на БКП. Защо го крие? Всички хора, които носят демокрацията, знаят, че щом човек е излъгал един път, той ще излъже и 101 път.”

Председателят на Съюза на репресираните от комунистическия терор в България доц. д-р Драго Михалев заяви: „Моят глас и гласът на моите съратници е за вас. Ние няма да позволим един генерал под червена вилица да стане президент на България. Той се опитва да каже, че антикомунизмът е пещерен – тук да виждате пещерняци? Сигурен съм, че ще бъдете добър президент на България. Всички трябва да гласуваме. Изборът в неделя е принципен избор.”

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов