|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Граждани, репресирани и политици почетоха жертвите на тоталитарните режими ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Чествания
Написано от Христо Христов   
Вторник, 23 Август 2011 15:47

В деня на подписването на съветско-нацисткия пакт Молотов-Рибентроп преди 72 години граждани, репресирани, общественици и политици почетоха паметта на жертвите на сталинизма и нацизма.

Пред мемориала на жертвите на комунизма край НДК те положиха цветя и венци. 

„Историята е неумолима и събитията от последните няколко дни и часове доказват, че в днешния 21-ви век, както и в отминалия 20-и век, няма място за тоталитарни режими, заяви председателят на българския парламент Цецка Цачева.

 

Това каза председателят на парламента Цецка Цачева при поклонението пред стената с имената на част от българските жертви. .

 

България за втора поредна година чества тази дата, която през 2008 г. беше одобрена от Европейския парламент като  Ден на жертвите на тоталитаризма.  Година по-късно и българският парламент също се присъедини, като гласува решение 23 август да се чества като ден на жертвите на сталинизма и нацизма.

На поклонението пред мемориала до НДК, организирано, което беше от Столичната община, присъстваха заместник-кметът Иван Сотиров, евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ), Лъчезар Тошев, депутат от Синята коалиция, представители на неправителствени организации. Левите не уважиха честването.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов