|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Андрей Ковачев: Срамно е словенско правителство да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Андрей Ковачев   
Сряда, 14 Февруари 2024 18:16

alt

 

Евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) днес осъди в Европейския парламент забраната за почитане на жертвите на комунистическия режим, наложена от словенското правителство на премиера Роберт Голоб.

Българският евродепутат участва в заседание на Комисията за петиции в Европейския парламент, свикано по искане на над 2000 достойни словенски граждани, възмутени от действията на про-югославското пост-комунистическо словенско правителство да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим.

Сайтът desebg.com публикува изказването на евродепутата Андрей Ковачев:

„Срамното поведение на про-югославското пост-комунистическо словенско правителство да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим беше тема на днешното заседание на Комисията за петиции в Европейския парламент, по искане на над 2000 достойни словенски граждани, възмутени от тези безпрецедентни действия.

Жертви на титовския комунизъм са и десетки хиляди българи, а той е виновен и за ужасяващия тероризъм срещу всички българи в окупираната от Югославия част на Македония.

Изразих моята категорична подкрепа за подписалите петицията от Словения, като цитирах приетия на 17 януари 2024 г. доклад на Европейския парламент относно европейското историческо съзнание.

Демократично мислещите хора винаги се прекланят пред всички жертви - както на фашизма и националсоциализма, така и на комунизма.

За съжаление от другата страна има чудовищно лицемерие, разделящо жертвите.

Левите никога не почитат жертвите на комунизма, защото и до днес те се прекланят пред комунистическите идеали! Това, за съжаление, е валидно както в България, така и в Словения.“ 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов