|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
СДС: Издигналите наследник на Държавна сигурност за кмет на София нанесоха голяма обида на демократичната общност ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 22 Август 2023 07:24

alt

 

Съюзът на демократичните сили разпространи в понеделник (21 август 2023 г.) декларация по 55-годишнината от събитията по време на Пражката пролет, която desebg.com публикува:

 

На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия, за да смажат Пражката пролет.

В операцията участват и български войски. Отговорен за техния контрол и неутрализиране на всеки опит за брожения и несъгласие сред изпратените в Прага български офицери и войници, е бил ген. Васил Терзиев.

Човекът, чието име, кръв и гени носи неговият внук - настоящият кандидат на ПП-ДБ за кмет на София.

Комунистическа България слага срамно клеймо върху репутацията си и за пореден път се доказва като най-верен слуга на Съветския съюз, защото е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет – с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.

За потушаването на порива на Чехословакия към реформи и повече свобода, България участва с два мотострелкови полка и един танков батальон.

Показателен факт е, че румънският диктатор Чаушеску не изпраща войски и осъжда нахлуването, защото е категоричен противник на съветското влияние, за разлика от българските партийни и държавни ръководители, които хвърлят сериозен ресурс срещу Пражката пролет.

Днес техните наследници продължават генералната линия, че когато Кремъл нахлува винаги е в правото си, а нападнатата страна е виновна.

За тях е нормално България да изпрати войски и оръжие през 1968 г. в Прага, за да запази влиянието на СССР, но не е нормално да дадем оръжие на Украйна, за да защити свободата и независимостта си от агресора Путин.

На този политически цинизъм на проруските партии у нас трябва да се даде категоричен отпор, но вместо това, неочаквано се появи тяхна сериозна конкуренция за реабилитация на комунистическото и ДС минало.

Градските либерали от ПП и ДБ издигнаха за столичен кмет наследник на една от най-влиятелните фамилии на Държавна сигурност и с това нанесоха голяма обида на демократичната общност, на хората пострадали от репресиите на режима и техните наследници с погубено бъдеще.

България няма как да скъса с комунистическото си минало, ако на думи осъждаме престъпленията на режима, а на дело постиламе „червен килим“ пред наследниците на неговите генерали, ако пазим Паметника на съветската армия сякаш е Триумфална арка, а не символ на окупация и половинвековно васално съществуване, ако не се излекуваме веднъж завинаги от стокхолмския синдром към Кремъл и да осъзнаем, че мястото ни е в Европа, а не в Евразия!

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов