|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Няма време за губене – мястото на МОЧА е в музея ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Огнян Минчев, Фейсбук   
Събота, 12 Август 2023 19:42

alt

 

Desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен на премахването на тоталитарния комунистически монумент, издигнат от БКП в чест на съветската армия окупаторка. Вчера (11 август 2023 г.) областната управа на София съобщи, че предприетата процедура по преместването му от центъра на София ще се забави, тъй като липсвала част от документацията за тоталитарния символ. Заглавието е на desebg.com.


Отказът да се премахне МОЧА (монумент на окупационната червена армия, б. ред.) по бюрократични съображения ще намали съществено и без това невисоката подкрепа за настоящето правителство.

Има няколко важни символни акта, които биха били свидетелство за искрени реформистки намерения и за все пак наличен реформистки потенциал.

Премахването на МОЧА е първият сред тях. Следват категоричната отмяна на концесията за Росенец (възстановяване контрола на българската държава) и сбогуването с Лукойл в недългосрочна перспектива, утвърждаването на 24 май или 6 септември за национален празник на България.

Тези значими в материален, но още повече в символичен план актове трябва да бъдат неопровержими свидетелства за отслабване - ако не за скъсване на унизителната колониална зависимост на България от Москва, която бе наложена със сталинистката окупация от 1944 г. и продължена във видоизменена форма след 1989 г.

Посткомунистическата олигархична система, която нанесе толкова жестоки морални, стопански, политически и културни поражения на България през последните 30 години е пряко следствие и израз на колониалната зависимост на страната ни от Русия.

България няма нито европейска перспектива, нито перспектива за национална сигурност, нито перспектива за достойно и успешно национално развитие, докато не скъса със зависимостите си от организираната престъпна държавна система на постсъветската олигархия и нейните неоимперски амбиции.

Наглата агресия в Украйна събуди инстинктите за самосъхранение на Запада и днес България се намира под натиска на своите съюзнически задължения да се осъзнае и да прекрати унизителното си съществуване като сателит на постсъветската престъпна мафия в Москва.

Затова - стига се въртяхте като пумпали, стига се оправдавахте, стига сте играли "топката в корнера"!

Това управление - и неговото мнозинство се състоят от две основни политически направления.

Първото - на старите олигархични главатари Бойко и Делян. За тях няма политическо оцеляване, още по-малко - реабилитация, ако не покажат ентусиазъм в разрушаване на олигархичния модел, който сами изградиха и сами експлоатираха. Скатаването е невъзможно - скатаването е Магнитски...

Второто направление е на относително младите тарикати от "промяната" и "градската десница", които се опитват да влязат в новата епоха като елегантно "заобиколят" старата.

Няма да стане, господа - налага се първо да сритате старата епоха в топките, здраво, болезнено да я сритате.

Оттам - да пенсионирате властовите ѝ йерархии и да се опитате да надстроите българското общество до нивата на съвременните държавни и обществени реалности на Европа и цивилизования свят.

Ако не успеете - ще си ходите дори по-рано от Бойко и Делян. Защото те поне имат опит и хитрост, а вие - не.

Няма време за губене - мястото на МОЧА е в музея. А мястото на България е в цивилизована Европа - за което дадоха живота си най-светлите умове и души на българското национално Възраждане и национално строителство. Малко се засрамете и се хващайте на работа! 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов