|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
БСП – най-старата партия, защитаваща руския великодържавен интерес в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Огнян Минчев, Фейсбук   
Неделя, 30 Юли 2023 19:21

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев от профила му във Фейсбук, посветен на поредното годишно честване на Бузлуджа, организирано от наследницата на БКП – БСП. Заглавието е на desebg.com.


Опитите на БСП да представи себе си като партия на 132 години не са убедителни, когато се запознаем с възгледите на основателя на БРСДП (т.с.) Димитър Благоев.

Партията на Благоев е левичарска, сектантска организация, разпространяваща в България модерната тогава версия на радикалния марксизъм (широките социалисти вече са наследници на реформисткото социалистическо движение), която няма особена почва у нас.

На Благоев обаче не може да бъде приписан грехът на националното предателство, не може да му бъде приписана компрадорска политическа позиция - въпреки, че партията му членува във Втория интернационал.

Настоящата БСП е на практика учредена през 1919 г. от служителите на Коминтерна Георги Димитров и Васил Коларов, които на практика закриват партията на Благоев и я "преливат" в новоучредената българска секция на Коминтерна - БКП.

От тогава, вече 104 години и до днес тази партия е основен политически представител на руския великодържавен империализъм в България - първоначално на болшевишко-сталинистката версия на империята, а след 1989 г. - на постимперското великодържавие, намерило своя политически израз след 2000 г. в режима на Вл. Путин.

БСП не е единственият политически представител на Кремъл в България, но е най-старата партия, защитаваща руския великодържавен интерес в конкуренция и сътрудничество с редица други, номинално български партии в нашата съвременност.

България няма обща граница с Русия - и слава Богу, затова опитите за руска колонизация на българската държава и общество щяха да бъдат фрагментарни и неуспешни, ако не беше силната пета колона на т.нар. "русофили" в българския обществен живот, която се поддържа с мощна идеологическа индоктринация от Кремъл и със системен корупционен натиск върху желаещите да се продадат на Москва (Петербург) български обществени и политически фигури, включително цели партии.

Битката за независимостта на България продължава и днес - и резултатите от нея не са предопределени. От нас зависи. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов