|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Отворено писмо към десните хора в София и новите „розови“ лидери ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Муравей Радев, Faktor.bg   
Понеделник, 17 Юли 2023 17:28

alt

 

Бившият министър на финансите (1997-2001) и политик от СДС Муравей Радев (народен представител в 3-то, 38-то и 39-то Народно събрание) излезе с емоционално Отворено писмо, предизвикано от издигането на кандидатурата за кмет на София на Васил Терзиев, наследник на комунистически род и две поколения щатни служители в Държавна сигурност, от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“. Отвореното писмо, което първо бе разпространено от Faktor.bg, става факт и след като вчера проф. Вили Лилков, бивш зам.-председател на СОС два мандата, дългогодишен общински съветник и политик от СДС и ДСБ, прие номинацията да бъде издигнат като кандидат за кмет на София на предстоящите местни избори наесен. Desebg.com публикува Отвореното писмо на Муравей Радев:


Вие, днешни така наречени десни лидери. Питам ви – как не ви е срам? Как можахте да паднете толкова ниско, че аз да се срамувам, че някога с някои от вас сме били съмишленици и дори приятели. Какво ви стана? Толкова ли ви домиля за власт и слава? Толкова силно ли ви примами управленският мираж, че изхвърлихте на боклука принципи, идеи и родова памет?

Как не ви досрамя да реанимирате болшевишката българска социалистическа партия и да я вкарате през задния двор в управлението. И не само да я вкарате, но и да управлявате заедно в четворната коалиция на Кирил Петков, сякаш няма нищо по – естествено от това. Срам ме беше от вас да слушам как нескопосано се мъчехте да оправдаете поведението и действията си в това съдружие.

Вие, днешни така наречени десни лидери. Оказа се, че резилът ви край няма. Как не ви е срам да предлагате на автентичните десни хора в София кандидат за кмет от кърваво червен род принадлежащ към върхушката на Държавна сигурност.

На бойният отряд на обявената за престъпна БКП. На черната машина погубила хиляди съдби и животи. И вие така наречени
„розови“ десни лидери (по думите на един стар седесар) сега ще донесете от десет кладенеца вода, за да убедите наследниците на жертвите

да припознаят и прегърнат преуспелия наследник на палачите

И ако все пак възникне някакъв проблем, той ще е „комуникационен“ а не друг. Та поне капка срам не ви ли остана?

Вие розови лидери сте ми ясни. И на голямата дясна софийска общност също вече сте ясни. Скоро и на вас ще ви се изясни. Аз обаче искам да знам какво мислят по този въпрос старите ми другари, съратници и единомишленици. Затова питам в прав текст:

1. Петър Стоянов – бивш президент.

Петьо, бащите ни някога бяха близки приятели и заедно гниха по комунистическите лагери и затвори. Помниш нали? А днес, какво мислиш за тази безпардонна наглост? Кажи публично заради паметта на бащите ни. Или се присъедини към нашия комитет издигащ за кмет Вили Лилков – автентичния десен кандидат.

2. Иван Костов – бивш премиер и председател на СДС.
Иване, аз съм един от малкото хора, които знаят в дълбочина и всеобхватност онова, което направи за България навремето. И го ценя изключително високо. Само, че напоследък доверието, а оттам и уважението ми към тебе рязко намаляха. Кулминацията беше подкрепата ти за съвместното управление на ДСБ и ДБ с БСП в четворната коалиция. Днес тези хамелеони удрят поредното дъно с общата ДС кандидатура за софийски кмет. Твоето мнение? Ще ги подкрепиш ли отново? Искам да знам, за да реша какво да правя с остатъците от уважението си към тебе.

3. Филип Димитров – бивш премиер и председател на СДС.
Него няма да го питам, защото като конституционен съдия няма право да отговори. Но то не е и нужно, защото прекрасно знам какъв щеше да е отговорът му. Дай Боже някога отново да се върне в политиката.

4. Надежда Нейнски (бивша Михайлова) – бивш външен министър и председател на СДС.
Благодаря ти Наде. Отговорът на въпроса ми го даде с участието си в комитета ни.

5. Мартин Димитров – бивш председател на СДС.
Мартине, тези въпроси с пълна сила важат и за теб. Отговори ми публично. За да не се чудиш един ден, ако се срещнем някъде – как ще ме погледнеш в очите.

6. Екатерина Михайлова (Катенце) – бивш председател на СДС и на парламентарната група на ОДС.
Кате, знам какво мислиш, но те моля да го кажеш публично.

7. За да не пропусна някой от колегите и съмишлениците си моля народните представители от СДС и министрите на ОДС да изразят своето становище по подходящ начин и ако мислят като мен, да се присъединят към нас. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов