|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Румен Радев обслужва интересите на Путин в Русия и пред ЕС ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Цветанка Андреева, Фейсбук   
Неделя, 22 Януари 2023 16:05

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога Цветанка Андреева в профила ѝ във Фейсбук по повод последната публична изява на президента Румен Радев, който в изцяло в реториката на руския диктатор Путин заяви, че „даването на оръжие означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви и да приемем позицията, че войната трябва да се води до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение“.

 

С проруските си тези, Радев обслужва самия Путин вътре в Русия и пред ЕС.

Радев надхвърля вътрешнополитическите интересите на русофилите в България и злепоставя държавата ни в международен план.

Позицията му е в категоричен разрез с политиката на демократичния свят за подкрепа на жертвата Украйна. Радев прокарва интереса на Путин да смаже по-бързо Украйна, като намали възможностите й за съпротива срещу агресията.

Обслужва интереса на Путин да разколебава държави членки на ЕС и НАТО срещу опита му да атакува ценностите и устойчивостта на Свободния свят.

Знаем го, но нека да е ясно още веднъж – Радев уронва престижа на България в международен план, като поставя държавата ни в услуга на Путин.

Позицията на Радев не съответства на националния ни интерес и не е представителна за обществените нагласи. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов