|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Циникът Радев хленчи за европейска солидарност ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 04 Декември 2022 13:51

alt

 

„Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм“, проплака вчера проклемълският (п)резидент Румен Радев по повод решението на Нидерландия да блокира България за присъединяване към Шенген.

Както е известно в петък нидерланското правителство обяви, че няма да подкрепи присъединяването на България към Шенгенското пространство, защото в България няма действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Отрезвителният шамар, който държавата получи за проблеми, които са видни с просто око, е шамар на истината и за самия Радев, който носи пряка политическа отговорност за задълбочаване на същите тези проблеми през последните две години, откакто управлява чрез своите служебни кабинети, многократно превишили конституционните си задължения.

(П)резидентът, който още преди да бъде избран даде заявка, че ще се върти в орбитата на Кремъл, днес се сети да говори за „европейска солидарност“. Защото така му е изгодно.

Същата тази персона, която няма абсолютно никакво уважение сред съюзниците на България в НАТО и ЕС, типично с манталитета на бившите комунисти се опитва да прехвърли отговорността за провала на другата страна.

Нагъл сте Радев, много нагъл! А кога вие проявихте европейска солидарност?!

Когато на всеослушание казахте, че „Крим е руски, какъв да е“?!

Когато единствен от европейските президенти повтаряхте изгодната за режима на Путин мантра, че санкциите срещу Русия, след анексирането на Крим, трябва да паднат?!

Когато още на втория ден от бруталното нахлуване на войските на Путин в Украйна побързахте да прогнозиранте, че „видно е, че Русия ще спечели тази война“?!

Когато и в момента отказвате България да предостави оръжие на Украйна с абсурдни и съшити с бели конци „мотиви“, отново изгодни само на Кремъл и на слугите му в България?!

Кога, кога проявихте европейска солидарност, че сега да се оплаквате от липса на такава?!

Циникът говори за цинизъм! 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов