|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Суверенът изрита от парламента чалга шоумена, който се опита да се прави на политик ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 03 Октомври 2022 12:38

alt

 

Суверенът, на когото Станислав Трифонов често се позоваваше, си каза думата и на отминалите избори изрита чалга шоумена от парламента. Така в 48-то Народно събрание партията му „Има такъв народ“ няма да я има.

Резултатът е закономерен на фона на неизпълнените политически заклинания, на абсурдните опити на Трифонов да състави правителство през миналата година, на нагледците, които се опита да прокара във властта, на камикадзе-политиката, с която торпилира предишния кабинет и с надменното си поведение, скрит в студиото на своята кабеларка като някой втори Доган, поставящ се над закона.

Сега шоуменът гузно мълчи и очевидно не може да намери сили (до обяд на следващия ден) като мъж да излезе и да каже: „загубих“.

Той ще остане в историята като пример за най-бързо сгромолясал се политически проект.

На юлските избори през 2021 г. партията на Трифонов стана първа политическа сила с 657 829 гласа. Но шоуменът със слабост към чалгата показа завидни политически неумения и не можа да състави кабинет.

Само четири месеца по-късно на изборите през ноември 2021 г. партията му събра малко над 247 000 гласа и стана пета политическа сила, след като се стопи с над 410 000 гласа.

Все пак Трифонов имаше 25 народни представители в парламента с 40 по-малко от лятото.

Сега и тези 25 народни избраници се изпариха, след като едва 95 760 души подкрепиха „Има такъв народ“ на вота на 2 октомври 2022 г. – със 155 000 гласа по-малко от предходните избори. И те се оказаха недостатъчни, за да прескочи бариерата от 4%.

Тенденцията при главоломния спад на подкрепата за партията на Трифонов в чужбина е същата, като в България – 60 829 гласа през юли 2021 г., 23 476 гласа ноември 2021 г. и 8 131 на тези избори.

Трифонов влезе в политиката с обещание да „изчегърта“ предишното управление на ГЕРБ, но това, което успя е да се самоизчегърта.

По ирония в деня на неделния вот едно от политическите лица в партията на Трифонов Любомир Каримански заяви пред медиите, че е гласувал за това „да няма лъжи в парламента, да има чест, достойнство и отговорност“.

Нищо от което партийният му лидер демонстрира в краткия си престой в политиката. И суверенът затова го наказа.

 

П.П.

Малко след 17 ч. Станислав Трифонов публикува в профила си във Фейсбук обръщение с благодарност към хората, които са подкрепили него и партията му. То завършва с думите: "И на всички, които ни подкрепят, и на всички, които злорадстват, ще кажа само: Всичко тепърва предстои."

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов