|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Довчера сам плашеше с глад, днес президентът Радев е безпаметен, зове да не се насажда страх ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Вторник, 14 Април 2020 14:22

alt

 

„Апелите трябва да бъдат към разума и отговорността на българите, а не са се насажда страх и паника”.

Този „съвет” е на издигнатия от БСП президент Румен Радев от днес, като част от изявлението му по време на неговото посещение в завода за военна продукция „ЕМКО” в гр. Трявна.

От няколко дни той е в акция по активност, с която се опитва да минимизира негативите от предишните си неадекватни послания, но очевидно и това не му се отдава.

Защото апелът към това да не се насажда страх първо трябва да го отправи към самия себе си.

Не друг, а президентът Радев е този, който от самото начало на кризата развява плашилото на страха и то страх от глад и мизерия.

При това при пълни магазини и наличие на всички хранителни стоки от първа необходимост в цялата страна.

За разлика от икономическите катастрофи на БСП през 1990 г. с гладната Луканова зима и апокалиптичното управление на бившите комунисти с кабинета им Виденов през 1995-1997 г.

Катастрофи и глад, които помним противно на Румен Радев, който вероятно тогава е хвърчал в облаците, за да плаши днес с някакъв глад, който само на него се привижда.

Кризата с пандемията ясно показа, че имаме за президент човек, който нито е подготвен за кризи, нито е способен да ги решава, нито е адекватен за поста, който заема.

След днешното му изявление се разбира, че той е и късопаметен.

Защото в изявлението си от 3 април тази година Радев заплаши в прав текст:

„Гладът скоро може да надделее над страха и последствията може да са по-разрушителни от самия коронавирус.”

И добави, че „мизерията не е спасение от вируса”. Каква мизерия вижда президентът от резиденция „Бояна” не е много ясно, но очевидно отдавна не е стъпвал като простосмъртните хора в магазин.

На 7 април 2020 г. при посещението си в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов” Румен Радев пак се заигра с глада:

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата. Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха!“

Днес същият този човек, който не личи да е недохранен, но си позволява да прави дебелашки намеци, ни „предупреждава” да не се насажда страх и паника.

Във филма „Заразяване” от 2011 г. на режисьора Стивън Содърбърг, който предлага най-близкия до сегашната ситуация модел на развитие на една пандемия, героите в лентата си разменят реплика за бедственото положение в САЩ, отбелязвайки, че от съобразения за сигурност американският президент е изолиран в бункер.

Може би тази мярка е подходяща и за президента на БСП у нас, за да се спести на обществото политическото му празнословие.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов